Άλκης Καμπανός: Ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία του 19χρονου φοιτητή

Στο εδώλιο 12 κατηγορούμενοι

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, Άλκη Καμπανού. Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναμένεται να αναβιώσει αύριο στη δικαστική αίθουσα, όπου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 12 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση.

Άλκης Καμπάνος: Σε δίκη οι 12 νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2022. Ο 19χρονος Άλκης μαζί με τρεις ακόμα φίλους του κάθονταν στα σκαλιά πολυκατοικίας, στην οδό Γαζή στη Χαριλάου. Ξαφνικά τρία αυτοκίνητα σταμάτησαν μπροστά τους και οι νεαροί που κατέβηκαν από αυτά τους ρώτησαν: «Τι ομάδα είσαι;».  

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός/ φωτογραφία Eurokinissi

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός/ φωτογραφία Eurokinissi

Η απάντηση που δεν τους άρεσε ήταν η αφορμή για την άγρια επίθεση που ακολούθησε.  Οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σοκάρουν. Ο Άλκης έπεσε νεκρός και δύο φίλοι του τραυματίστηκαν, ο ένας μάλιστα σοβαρά.

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα - Πάνω από 30 τα τραύματα

Οι γονείς του Άλκη, κλεισμένοι σήμερα στο σπίτι τους στη Βέροια, προσπαθούν να βρουν τη δύναμη για να αντικρίσουν από κοντά το πρωί της Τετάρτης μέσα στη δικαστική αίθουσα τα 12 άτομα που κατηγορούνται για τον φόνο του παιδιού τους. Στο πλευρό τους θα βρίσκεται και η αδερφή του Άλκη. 

Άλκης Καμπανός: Συγκλονίζει ο πατέρας του - «Δε θέλω να πω πώς αισθάνομαι»

Οι 12 κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι οπαδοί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώκονται όλοι για ανθρωποκτονία από δόλο στην περίπτωση του Άλκη. Ένας εξ αυτών διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού και οι υπόλοιποι 11, ως απλοί συνεργοί. Όλοι διώκονται και για άλλα βαριά  αδικήματα. 

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η οδός 26ης Οκτωβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι θα είναι κλειστή για τα οχήματα,  από το ύψος της Εγνατίας μέχρι την Πολυτεχνείου. 

Το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης έχει μετατραπεί σε μνημείο. Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του. Η οδός που δολοφονήθηκε, μετονομάσθηκε σε οδό Άλκη Καμπανού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top