«Η Εύα Καϊλή δεν ομολόγησε» - Διαψεύδει τη Le Soir ο δικηγόρος της

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ», λέει η Μανταλένα Καϊλή

Ερευνάται και η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα / Βίντεο αρχείου από το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαψεύδει ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος το δημοσίευμα της Le Soir, σύμφωνα με το οποίο η εντολέας του ομολόγησε ότι γνώριζε για τα χρήματα του συντρόφου της και τον Παντσέρι. «Η Εύα Καϊλή δεν ομολόγησε γιατί είναι αθώα», υποστήριξε. Την ίδια ώρα, η αδελφή της, Μανταλένα, με δηλώσεις της στην Corriere de Serra ξεκαθάρισε ότι η ΜΚΟ της δεν πήρε ποτέ χρήματα από την Ε.Ε.

Le Soir: Η Καϊλή ομολόγησε για τον πατέρα της και τη βαλίτσα με τα χρήματα

«Έχω πειστεί ότι είναι αθώα, χωρίς σημειώσεις και αστερίστους. Αν ομολογούσε την ένοχη της θα ήταν ήδη ελεύθερη. Είναι ανακριβές ότι ομολόγησε την ενοχή της» , δήλωσε ο δικηγόρος στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» η ΜΚΟ της αδελφής της, Μανταλένας

«Έχω στα χέρια μου στα γαλλικά τη δικογραφία, ξέρω γαλλικά, και δεν βλέπω αυτά που λένε… Άστους να τα λένε. Τα λένε όπως θέλουν, δικαίωμα τους, ελευθερία έχουμε, δεν έχουν καλή πληροφόρηση», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Εύα Καϊλή: Οι πρώτες στιγμές της σύλληψης του Τζόρτζι

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα και στη σύλληψη του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψής του.

«Όταν έγινε η σύλληψη του ανδρός της, έγινε σε κοντινό χώρο στο γκαράζ, άλλα ήταν μαζί όταν τον συνέλαβαν. Δεν ανακοινώθηκε για ποιον λογο έγινε», υποστήριξε και τόνισε ότι εκείνη την ώρα έμαθε η κ. Καϊλή το περιερχόμενο της βαλίτσας από τον σύντροφό της. 

Η μια επιλογή ήταν να τον καταδώσει στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους. Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, προσπάθησε να βρει τον Παντσέρι και άλλους να πάρουν τα χρήματα που τους ανήκους.

«Ο Παντσέρι ήταν ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με αυτά που της μετέφερε ο άνδρας της. Σοκαριστικό να βλέπεις τόσα χρήματα, μετρητά. Το μετρητό τρομάζει», σχολίασε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η Εύα Καϊλή ήταν μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι όταν τον συνέλαβαν

Η Εύα Καϊλή ήταν μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι όταν τον συνέλαβαν / Φωτογραφία αρχείου Intime

Εύα Καϊλή: «Έλα πάρε τα χρήματα, θα έρθει κάποιος να τα πάρει»

Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε και για τα χρήματα που κουβαλούσε ο πατέρας της Εύας Καϊλή. Όπως είπε, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του είπε να τα πάρει μαζί του στο ξενοδοχείο, για να περάσει κάποιος να τα παραλάβει.

«Έχει αρχίσει να παίρνει τον Παντσέρι και τους συνεργάτες του, δε βρήκε κανέναν από αυτούς. Καλεί τον πάτερα της να έρθει: "Έλα τώρα πάρε αυτά τα πράγματα, πήγαινε στο δωμάτιο σου στο ξενοδοχείο, και θα έρθει κάποιος άνθρωπος να τα πάρει", του είπε», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος.

Τέλος, τόνισε ότι τα έγγραφα στα οποία εμφανίζονται το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή, με το όνομά της είναι «προδήλως πλαστά».

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ», λέει η Μανταλένα Καϊλή

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ερευνώνται για πιθανή εμπλοκή στο QatarGate είναι και η αδδελφή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, η Μανταλένα Καϊλή. Μετά από την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας για την Εύα Καϊλή, στο μικροσκόπιο μπαίνει και η ΜΚΟ της αδελφής της.

Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα, δεν έχω χρηματιστεί από το Κατάρ»

Εύα και Μανταλένα Καϊλή

Μανταλένα και Εύα Καϊλή / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Από την πλευρά της, η Μανταλένα Καϊλή ξεκαθάρισε με δηλώσεις της στην Corriere della Sera ότι δεν έχει πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την ELONtech, την οποία χαρακτήρισε «επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες» και όχι ΜΚΟ. 
Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να την εμπλέκουν και «αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να σχολιάσει "παράνομες ενέργειες που δεν προκύπτουν από έγγραφα"», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εύα Καϊλή: «Ήταν έτοιμη πριν τη σύλληψη» - Γάλα και μπιμπερό στη βαλίτσα

«Παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ», πρόσθεσε.

Στο μικροσκόπιο και η αδελφή της Εύας Καϊλή για το QatarGate

Στο μικροσκόπιο των Αρχών και η Μανταλένα Καϊλή / Φωτογραφία αρχείου NDP

Μανταλένα Καϊλή: Τι είπε για την Εύα Καϊλή - Αρνήθηκε να απαντήσει για τον Τζόρτζι

Για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή και για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, η Μανταλένα Καϊλή φέρεται να είπε: «Οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη. Θα γίνει δίκη και θα δούμε», ήταν το λακωνικό σχόλιό της.

Η Μανταλένα Καϊλή «απέφυγε να αναφερθεί στον Φραντσέσκο Τζόρτζι», υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα.

«Απέφυγε να αναφερθεί στον σύντροφο της αδερφής και πατέρα του παιδιού της, αν και τον γνωρίζει καλά, καθώς τους φιλοξένησε στο σπίτι της στην Αθήνα για 16 μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δε θέλει να κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του 35χρονου ο πατέρας του οποίου είναι παλαιός φίλος του Αντόνιο Παντσέρι», γράφει η εφημερίδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top