Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» η ΜΚΟ της αδελφής της, Μανταλένας

Η σχέση της οργάνωσης με τη real estate του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Στο μικροσκόπιο η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή, όπου η Εύα Καϊλή είχε ρόλο συμβούλου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από την Εύα Καϊλή, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται πως μπαίνει ΜΚΟ που ίδρυσε η αδερφή της Μανταλένα Καϊλή, με την ευρωβουλευτή να είναι μέλος της Οργάνωσης. Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος του δικτύου Euractive Γκεόργι Γκότεβ ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Star.

Καϊλή - Τζόρτζι: Η γνωριμία, το σύμφωνο συμβίωσης και ο ρόλος του Παντσέρι

Η Μανταλένα Καϊλή ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες τεχνολογίες, ELONTech. Στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ  βρίσκεται σε περίοπτη θέση  η Ευα Καϊλή

Ρόλο «κλειδί» στην ΜΚΟ της Mανταλένας Καϊλή έχει και ένα άτομο που απασχολείται ως σύμβουλος στο γραφείο της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.

Εύα Καϊλή: Όταν μιλούσε για τους γονείς και την αδελφή της - Φωτογραφίες

Μανταλένα και Εύα Καϊλή

Στενεύει ο κύκλος των ερευνών γύρω από την Εύα Καϊλή, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται πως μπαίνει ΜΚΟ που ίδρυσε η αδερφή της Μανταλένα Καϊλή

Εύα Καϊλή: Έρευνα για σύγκρουση συμφερόντων για τη ΜΚΟ

Μανταλένα και Εύα Καϊλή είναι αχώριστες. Βρίσκονται μαζί στις εκδηλώσεις της ΜΚΟ που πραγματοποιούνται ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις καταγγελίες - Η Εύα έχει ήθος

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι αν η Εύα Καϊλή και κατά προέκταση η ΜΚΟ ήταν το «όχημα» για την προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που επιδοτούνται κατά 100%, φτάνοντας ακόμη και τα 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Το θέμα ανέδειξε ο ευρωπαϊκός ιστότοπος Euractive, με τίτλο «Οι σάπιοι καρποί της δημοκρατίας της ΕΕ». 

«Προφανώς, εκ πρώτης όψεως, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και αυτό γιατί η αδερφή δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα και οι δυο (αδερφές) εργάζονται μαζί πολύ κοντά», ανέφερε στο Star ο δημοσιογράφος του Euractive, Γκεόργι Γκότεβ.

Η σύγκρουση συμφερόντων που επικαλείται ο πανευρωπαϊκός ειδησεογραφικός Οργανισμός είναι πως η Εύα Καϊλή είχε ρόλο συμβούλου στην οργάνωση, όπου διευθύντρια είναι η αδερφή της. 

Ταυτόχρονα, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή  λάμβανε μέρος σε ημερίδες και εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ΜΚΟ, υπό την αιγίδα δηλαδή της αδερφής της.  

Στο μικροσκόπιο η ΜΚΟ της αδελφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας

Η Εύα Καϊλή είχε ρόλο συμβούλου στην οργάνωση, όπου διευθύντρια είναι η αδερφή της 

Εύα και Μανταλένα Καϊλή: Η ΜΚΟ και η real estate του Τζόρτζι

Στην υπόθεση, όμως, μπαίνει και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή. Η ELONTech βρίσκεται  υπό την ομπρέλα της Made Group, μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας στην οποία ιδρυτικό μέλος είναι μια γυναίκα που ίδρυσε μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι την εταιρεία real estate.

«Μπορώ μόνο να πω ότι μου μυρίζει σύγκρουση συμφερόντων. Τώρα, τα υπόλοιπα είναι για τον Εισαγγελέα. Υπάρχουν ακόμη πολλά σάπια πράγματα τα οποία παραμένουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επεσήμανε ο Γκεόργι Γκότεβ.

Το άρθρο του Euractive καταλήγει πως και να έχει διαπραχθεί αδίκημα δύσκολα θα στεκόταν στο δικαστήριο χωρίς απτές αποδείξεις. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top