Le Soir: Η Καϊλή ομολόγησε για τον πατέρα της και τη βαλίτσα με τα χρήματα

«Γνώριζε για τις δραστηριότητες του συντρόφου της και τα χρήματα στο σπίτι»

Την Πέμπτη θα ληφθεί η απόφαση για το εάν θα παραμείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή / Βίντεο: ΕΡΤ

Σε μία νέα και σημαντική αποκάλυψη για το QatarGate και την Εύα Καϊλή προχώρησε η Le Soir.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν αποφασίσει το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες για το εάν θα παραμείνει στη φυλακή η ευρωβουλευτής, καθώς θα ληφθεί την Πέμπτη η απόφαση, η βελγική εφημερίδα αναφέρει πως ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που ήταν στο σπίτι της.

Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα, δεν έχω χρηματιστεί από το Κατάρ»

H βελγική εφημερίδα Le Soir αναφέρει πως ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά που ήταν στο σπίτι της

H βελγική εφημερίδα Le Soir αναφέρει πως ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά που ήταν στο σπίτι της

«Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά» αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Μισέλ Κλέζ, που ηγείται των ερευνών για το QatarGate, στο έγγραφο για τη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες Star: Τι λέει ο Αβραμόπουλος για τις αμοιβές από MKO Παντσέρι

«Είπε ότι γνώριζε στο παρελθόν την δραστηριότητα του συντρόφου της (Φραντσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά είχαν περάσει από το διαμέρισμά της» προσθέτει ο Βέλγος εισαγγελέας.

Qatargate: Στην αντεπίθεση το Κατάρ – Απειλεί με όπλο το ενεργειακό

Το ίδιο αναφέρει και η La Repubblica αναφέροντας ότι η Εύα Καϊλή είπε «είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι και γνώριζα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα».

Προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι η Καϊλή

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «όταν η αστυνομία έκανε την επιχείρηση σε βάρος του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Εκτός από το να δώσει οδηγίες στον πατέρα της για να κρύψει γρήγορα ένα τμήμα των χρημάτων, η πρώην παρουσιάστρια «προσπάθησε να προειδοποιήσει και τον Παντσέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα». Στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το έγγραφο του εισαγγελέα, δεν αναφέρεται ποιοι ήταν αυτοί οι δύο Ευρωβουλευτές.

Qatargate: «Μιλάνε» τα κινητά και οι υπολογιστές

Παράλληλα, η Le Soir αναφέρει ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι παραδέχθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ήταν μέρος μιας ομάδας που χρησιμοποιήθηκε από το Μαρόκο και το Κατάρ για να επηρεάσει τους Ευρωπαίους.

Qatargate: Στην αντεπίθεση το Κατάρ – Απειλεί με όπλο το ενεργειακό

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δε χρειαζόμουν» ήταν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η La Repubblica, τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Τζόρτζι για να παραδεχθεί τις σε βάρος του κατηγορίες - ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά.

Η Έυα Καϊλή όταν έμαθε για την έρευνα στον σύντροφό της, προσπάθησε να ειδοποιήσει και τον Παντσέρι αλλά και δύο ακόμη ευρωβουλευτές / Eurokinissi - Χρήστος Μπόνης

«Αφού κατέρρευσε μπροστά στους αξιωματούχους των Βρυξελλών, ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Εύα Καϊλή: «Ήταν έτοιμη πριν τη σύλληψη» - Γάλα και μπιμπερό στη βαλίτσα

«Νιώθω προσβεβλημένος που έχετε πρόσβαση στα έγγραφα αυτά. Είμαι ο μόνος που ακολουθεί τους κάνονες;» ήταν η αντίδραση του Βέλγου συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλου.

Καϊλή – Τζόρτζι: «Το χρυσό ζευγάρι του ευρωκοινοβουλίου»

Το δημοσιεύμα αναφέρεται, επίσης, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» της ομάδας που έστησε το Κατάρ-gate «έδωσε επίσης οδηγίες στον Τζόρτζι σχετικά με τη σύντροφό του», με τη Le Soir να επικαλείται τηλεφωνικές υποκλοπές.

Μετά τη σύλληψή του και τον εντοπισμό στο σπίτι του 600.000 ευρώ σε μετρητά, ο Παντσέρι, σύμφωνα πάντα με τη βελγική εφημερίδα, υποχρεώθηκε εν μέρει να παραδεχθεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο που έχει σοκάρει την Ευρώπη.

Αποδέκτης δώρων από το Κατάρ ο Παντσέρι, σύμφωνα με τον Ταραμπέλα

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, από την άλλη, δείχνει  τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη «δώρων» από το Κατάρ, όπως αυτό φαίνεται από έγγραφα από την ποινική έρευνα για εικαζόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνεται.

Σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για να σχολιάσει την κατηγορία του Πατσέρι, εκείνος απάντησε ότι «ο κ. Ταραμπέλα δεν έχει λάβει δώρα από κανέναν», είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι «δεν επηρεάστηκε για να πάρει αποφάσεις ή να πάρει θέσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top