Πληροφορίες Star: Τι λέει ο Αβραμόπουλος για τις αμοιβές από MKO Παντσέρι

Η Κομισιόν κάλυψε τον πρώην Υπουργό και Επίτροπο αλλά ερευνά τις επαφές του

Στο «μάτι του κυκλώνα» έχει μπει και ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο τιμητικό Δ.Σ. της ΜΚΟ του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι και έχει λάβει αμοιβές 60.000 ευρώ. 

Ο πολιτικός συντάκτης του Star, Γιώργος Ευγενίδης, συνομίλησε με τον κύριο Αβραμόπουλο και μετέδωσε τις πληροφορίες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Υπόθεση Καϊλή: Ο Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από ΜΚΟ του Παντζέρι

Έμμισθο στέλεχος της ΜΚΟ του Παντέρι ο Δ. Αβραμόπουλος

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star, οι αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας La Stampa για τη δραστηριότητα του κ. Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ Fight Impunity είχαν ενδιαφέρον, διότι φάνηκε ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν ήταν απλά ένα άμισθο μέλος σε ένα τιμητικό Δ.Σ.

Ο τέως Επίτροπος της χώρας μας έλαβε περί τις 60.000 ευρώ σε αμοιβές για τη δραστηριότητά του. Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι έλαβε για ένα χρόνο 5.000 ευρώ τον μήνα, ήτοι 3.750 ευρώ καθαρά, αλλά, όπως τονίζει, «για τη συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία και του δόθηκε γραπτώς, από την Πρόεδρό Φον Ντερ Λάιεν.

QatarGate: Η απάντηση Αβραμόπουλου περί αμοιβών από τη ΜΚΟ του Παντσέρι

Τι υποστηρίζει ο Δ. Αβραμόπουλος για τις αμοιβές από τη Fight Impunity

Όπως μετέδωσε επίσης ο Γ. Ευγενίδης ο πρώην Υπουργός και Επίτροπος της ΕΕ εξήγησε ότι οι αμοιβές του προκύπτουν,  καθώς με βάση το συμβόλαιό του, καλείτο να διοργανώνει webinars, να συμμετέχει σε διασκέψεις, καθώς και να κάνει ομιλίες και να δημοσιεύει άρθρα. Ο ίδιος εκτιμά σε συνομιλητές του ότι το δημοσίευμα βγήκε για να υπονομευθεί η υποψηφιότητά του ως Ειδικός Απεσταλμένος της Ε.Ε. στις χώρες του Κόλπου.

QatarGate: Οι χλιδάτες διακοπές του Αντόνιο Παντζέρι

Η Κομισιόν κάλυψε τον Αβραμόπουλο, αλλά ερευνά τις επαφές του 

Ο πολιτικός συντάκτης του Star επισήμανε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλυψε σήμερα τον κ. Αβραμόπουλο, επιβεβαιώνοντας ότι πήρε άδεια με όλες τις τυπικές προϋποθέσεις, προσέθεσε όμως ότι γίνεται έρευνα για τις επαφές του κ. Αβραμόπουλου με Επιτρόπους, καθώς δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί επ' ονόματι της Fight Impunity για υποθέσεις της με νυν μέλη της Κομισιόν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top