QatarGate: Οι χλιδάτες διακοπές του Αντόνιο Παντζέρι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος και η δικηγόρος κόρη του

To θρίλερ που εξελίσσεται στις Βρυξέλλες έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Τα τηλέφωνα ανοίγουν και οι επικοινωνίες διαρρέουν.

Όπως αυτές της συλληφθείσας συζύγου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι. Φαίνεται πως το κύκλωμα διαφθοράς είχε στηθεί πολύ καλά στις πλάτες του ευρωκοινοβουλίου. Και οι εμπλεκόμενοι όπως ο Ιταλός Αντόνιο Παντζέρι που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης χρηματισμού απολάμβανε με την οικογένεια του χλιδάτες διακοπές και πολυτελή ζωή. Ο κοριός των βελγικών αρχών καταγράψει τις συνομιλίες της 68χρονης συζύγου του Μαρία Κολεόνι.

Ποιος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

«Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψω 100.000 ευρώ για διακοπές όπως πέρσι. Νομίζω ότι η τρέχουσα πρόταση, 9.000 ευρώ το άτομο μόνο για τη διαμονή, είναι πολύ ακριβή».  

Μάλιστα θα χρησιμοποιούσαν την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου προσώπου, με το παρατσούκλι «Giant».

Ιταλία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος και η δικηγόρος κόρη του Παντζέρι

Το Σάββατο η γυναίκα και η κόρη του που συνελήφθησαν στην Ιταλία ανάμεσα στο Μπέργκαμο και στο Μιλάνο έκαναν αυθόρμητες δηλώσεις ενώπιον του δικαστή που επιβεβαίωσε την κράτησή τους, μετατρέποντας τη, ωστόσο, μετά από μια νύχτα στο κελί, από τη φυλακή που βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Θα πρέπει να αποφασιστεί η έκδοσή τους που θα ζητηθεί από τις βελγικές αρχές.

Όταν οι καραμπινιέροι συνέλαβαν τη σύζυγο του Παντζέρι, εκείνη προσπάθησε να του τηλεφωνήσει και αγανακτισμένη είπε: «Όταν τον ψάχνω και τον χρειάζομαι, δεν απαντάει».  

Τα πλοκάμια του κυκλώματος συνδέονται με Κατάρ και Μαρόκο

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα οι «συνδυασμοί» όπως ήταν η κωδική ονομασία που χρησιμοποιούσε η σύζυγος του Παντζέρι για να μιλήσει για τα ταξίδια και τις επιχειρήσεις του εμφανίζονται στον άξονα Βρυξέλλες- Ντόχα- Μαρόκο. Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να έχει παρέμβει πολιτικά έναντι αμοιβής σε κάποιους που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς όφελος όχι μόνο του Κατάρ αλλά και του Μαρόκου.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top