Κιβωτός: Tα «αόρατα» παιδιά και οι καταγγελίες για δωροδοκία μαρτύρων

«Θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», δήλωσε η 19χρονη Ευγενία

Θρίλερ με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή / Βίντεο Ερτ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού, καθώς, μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις, έχουν προκύψει ερωτήματα για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές. Την ίδια ώρα, πρώην τρόφιμοι κάνουν λόγο για «δωροδοκία» μαρτύρων από τα στελέχη της οργάνωσης.

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου, αφού οι έλεγχοι που γίνονται στις δομές φέρνουν καθημερινά νέα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Τιμωρούσαν τα παιδιά-Tα άφηναν μόνα τους έξω τη νύχτα»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές.

Κιβωτός του Κόσμου: Χωρισμένα σε στρατόπεδα τα παιδιά μετά τις καταγγελίες

Ακόμα, φαίνεται ότι υπάρχει μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές σε όλη την επικράτεια. Από τη μια η «Κιβωτός του Κόσμου» ανέφερε πως φιλοξενεί 500 παιδιά, όμως στα επίσημα έγγραφα υπάρχουν μόνο 136, συνεπώς υπάρχουν εγγεγραμμένα στην Κιβωτό 364 «αόρατα» παιδιά.

«136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει "λάθος" δηλώσεις. Έξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν "λάθος" από την Κιβωτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κιβωτός του Κόσμου

Ερωτήματα για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου / Φωτογραφία Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Κιβωτός του Κόσμου: «Λέω αλήθεια, έχω αποδείξεις» - Καταγγελίες για δωροδοκία μαρτύρων

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες παιδιών που είχαν φιλοξενηθεί στις δομές της Κιβωτού και έκαναν λόγο για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς. Τα παιδιά έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τους μεν να καταγγέλλουν τα στελέχη της οργάνωσης και τους δε να υπερασπίζονται σθεναρά την Κιβωτό, λέγοντας ότι η άλλη πλευρά ψεύδεται.

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έδιωξαν γιατί έκανα άμβλωση», αποκάλυψε η Ευγενία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 19χρονη σήμερα Ευγενία που είχε καταγγείλει ότι την έδιωξαν από τη Κιβωτό επειδή είχε αποφασίσει ότι θέλει να κάνει άμβλωση. Ο αδελφός της βγήκε δημόσια και είπε ότι λέει ψέματα. «Bγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», τους απάντησε η 19χρονη, μιλώντας στο Mega.

«Έχω καταλάβει ότι δε λένε ψέματα, διότι μιλάνε όπως μιλάω εγώ, με τον φόβο. Όπως γνωρίζω ότι ο πατήρ (Αντώνιος) κάποια συγκεκριμένα άτομα που γνώριζα τους είχε δωροδοκήσει με πολλά λεφτά, εκείνα τα παιδιά – πάλι καλά – δε δέχτηκαν και συνεχίζουν την καταγγελία τους. Θα βγω για να βοηθήσω τα επόμενα παιδιά», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι πρώην τρόφιμοι κάνουν λόγο για «δωροδοκία» μαρτύρων, προκειμένου να καταθέσουν υπέρ της Κιβωτού.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι απειλές στον 19χρονο και η μαρτυρία της μητέρας του

Κιβωτός: Συνεχίζεται η έρευνα για τα οικονομικά της οργάνωσης

Την ίδια στιγμή πραγματοποιείται έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, στενών συγγενών του και τρίτων πρόσωπων που συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Η Αρχή αναζητά εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία της δομής και ελέγχει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, αλλά και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της υπεξαίρεσης.

Ακόμη, θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχομένων και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία αποκτήθηκαν νόμιμα και εάν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top