Κιβωτός: Το «κλουβί τιμωρίας» του Βόλου - «Κλείδωναν μέσα νηστικά παιδιά»

Τι καταγγέλλεται για τη δομή του Βόλου

Οι πληροφορίες για το πράσινο κλουβί στη δομή του Βόλου όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται έκλειναν παιδιά για παραδειγματισμό / Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Μορφή τσουνάμι παίρνουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν αναφορές για την ύπαρξη κλουβιού στη δομή Βόλου, στο οποίο, όπως καταγγέλλεται, υπεύθυνοι κλείδωναν τα παιδιά για τιμωρία. 

Ποια είναι η πρεσβυτέρα που βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωϊνό», μητέρα παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου ανέφερε:
«Δυστυχώς, ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς, έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών. Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα. Γνωρίζανε, φυσικά, ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διάφορα περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος», ανέφερε η μητέρα.

Κιβωτός: Η καταγγελία για το «κλουβί της τιμωρίας στον Βόλο»

«O γιος μου ο μικρός τώρα είναι 9, όταν ήταν στον Βόλο, απ’ ό,τι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό. Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλώς δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό» πρόσθεσε η ίδια.

Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και τα άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό.

«Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες Μεσαίωνα. Κι όμως, υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στον Βόλο. Αν μάθουν ότι εγώ μίλησα…» πρόσθεσε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ποια η σχέση της Κιβωτού του Κόσμου με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Βίντεο με το «κλουβί της τιμωρίας» στη δομή της Κιβωτού στον Βόλο

Στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Το Πρωινό» μίλησε και η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Βόλου», που είχε ασχοληθεί με τις καταγγελίες που υπήρχαν για τη συγκεκριμένη δομή από το καλοκαίρι, όταν πρώην υπάλληλος είχε προβεί σε καταγγελίες.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, με βάση τις φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στη σελίδα της Κιβωτού το κλουβί υπάρχει ακόμη.

Η συγκεκριμένη σιδερένια κατασκευή στη δομή του Βόλου αποτυπώνεται και σε βίντεο που τράβηξε ο ιστότοπος The Opinion, που βρέθηκε έξω από τη δομή του Βόλου την περασμένη Παρασκευή, μία ημέρα αφότου ήρθαν στο φως οι καταγγελίες για τη συγκεκριμένη δομή.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο ιστότοπος The Opinion στη δομή του Βόλου όπου διακρίνεται η σιδερένια κατασκευή. Εκεί, σύμφωνα με καταγγελία κλειδώνονταν παιδιά για τιμωρία.

Κιβωτός του Κόσμου: «Μας έβαζαν τιμωρία σε ένα δωματιάκι με μία καρέκλα»

Αντικαθίσταται η διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου

Στο μεταξύ την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση απομάκρυνε τον πατέρα Αντώνιο καθώς και τη σύζυγό του από τη διοίκηση της δομής.

«Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση και πλήρης διαλεύκανση από τις αρμόδιες αρχές. Ούτε κωλυσιεργία, αλλά ούτε και βιαστικά συμπεράσματα, γιατί αυτό αφορά τα παιδιά», υπογράμμισε σε δηλώσεις του  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης της δομής»

O γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης σε συνέντευξή του στον Alpha διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης της δομής.

«Δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης της δομής. Αυτή τη στιγμή έχει κλονιστεί η πίστη του κόσμου και των δωρεών στη δομή. Το 99,9% της βιωσιμότητας της δομής είναι μέσω χορηγιών. Το κράτος είναι εδώ για να μεριμνήσει για το καλό των παιδιών» είπε ο κ. Σταμάτης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top