Αντικαθίσταται η διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου με απόφαση της κυβέρνησης

Εκτός Δ.Σ. ο πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του

Κάτοικοι του Κολωνού περιγράφουν άγνωστα περιστατικά με τον πατέρα Αντώνιο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση «ξήλωσε», μεταξύ άλλων, τον πατέρα Αντώνιο καθώς και τη σύζυγό του από τη διοίκηση της δομής.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

«Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού. Πρώτη έγνοια τα παιδιά. Μια εξέλιξη που γίνεται χάρη στη διάταξη που ψήφισε η κυβέρνησή μας», ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση και πλήρης διαλεύκανση από τις αρμόδιες αρχές. Ούτε κωλυσιεργία, αλλά ούτε και βιαστικά συμπεράσματα, γιατί αυτό αφορά τα παιδιά», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου.

«Ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, και οι αρχές λειτουργούν χωρίς να επιφυλάσσουν διακριτική μεταχείριση σε κανέναν», πρόσθεσε.

«Ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας. Το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες», εξήγησε για τον θεσμό της αναδοχής.

Κιβωτός του Κόσμου: Γονείς έσπασαν την πόρτα για να πάρουν τα παιδιά τους

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

πατέρας αντώνιος

Η κυβέρνηση «ξήλωσε» τον Πατέρα Αντώνιο από τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου (Φωτογραφία αρχείου intimenews.gr ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Γιώργος Σταμάτης: «Δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης της δομής»

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης σε συνέντευξή του στον Alpha ανέφερε πως «είναι όλα στο τραπέζι» σχετικά με τις αποφάσεις για τη διοίκηση της Κιβωτού.

«Δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης της δομής. Αυτή τη στιγμή έχει κλονιστεί η πίστη του κόσμου και των δωρεών στη δομή. Το 99,9% της βιωσιμότητας της δομής είναι μέσω χορηγιών. Το κράτος είναι εδώ για να μεριμνήσει για το καλό των παιδιών» είπε ο κ. Σταμάτης.

Κιβωτός του Κόσμου: «Είδα τον πατέρα Αντώνιο και τον φίλο μου στο δωμάτιο»

«Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει μέσω των ελέγχων. Άρα, οι έλεγχοι έχουν βάση και πιάνουν τόπο. Απλά καμιά φορά δεν τίθενται στον δημόσιο διάλογο αν κάνεις μια επίπληξη ή αν πεις σε μια οργάνωση να συνδέει περισσότερο τα παιδιά με τους αναδόχους», είπε.  

«Η Κιβωτός έχει 135 παιδιά και συνοδοί-ωφελούμενοι που φτάνουν τον αριθμό των 400 στις δομές όλης της χώρας […] Η Κιβωτός είναι ένας φορέας παιδικής προστασίας, που μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι οι δύο μεγαλύτεροι ιδιωτικοί φορείς. Γίνονται εντατικοί έλεγχοι ώστε όλοι να τηρούν τον νόμο. Ο νόμος είναι νόμος. Και γι' αυτό σήμερα είμαστε εδώ. Να εφαρμοστεί ο νόμος, για να κλείσουν τα ιδρύματα και να πάμε στον στόχο της αποϊδρυματοποίησης», τόνισε ο κ. Σταμάτης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top