«Κιβωτός του Κόσμου»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Αναμένονται δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Οικονόμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο / Βίντεο EΡT

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις καταγγελίες που όλο και πληθαίνουν για την «Κιβωτού του Κόσμου».

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό»

Στις 12:30 αναμένονται ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ενώ στο τραπέζι ως βασικό σενάριο είναι πλέον το να αναλάβει η Πολιτεία ενεργό ρόλο στη διοίκηση της ΜΚΟ, υποκαθιστώντας το ΔΣ της Κιβωτού. 

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα καταγγέλλονται για κακοποιητικές συμπεριφορές και ασέλγεια σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών στη δομή και άμεσα θα κληθούν και για κατάθεση ή εξηγήσεις καθώς η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις καταγγελίες που όλο και πληθαίνουν για την «Κιβωτού του Κόσμου» / Φωτογραφία Eurokinissi

Στο θέμα αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, λέγοντας ότι: «Είναι όχι μόνο σκληρό. Είναι φρικιαστικά πραγματικά αυτά που ακούμε και όλες αυτές οι καταγγελίες. Όλα διερευνώνται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Πρέπει να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκαλο” σε κάθε περίπτωση».

Θεοδωρικάκος Για Κιβωτό του Κόσμου: Οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψευδούς και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Κιβωτού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top