Ποια είναι η πρεσβυτέρα που βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου

Η γνωριμία, ο γάμος και τα παιδιά

Ποια είναι η πρεσβυτέρα που βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων, διαδέχονται η μία την άλλη. Στο πλευρό του πατήρ Αντωνίου που διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. 

«Τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους», είπε φανερά αγανακτισμένη η πρεσβυτέρα του πατήρ Αντωνίου στην ΕΡΤ.

Βίντεο από ΕΡΤ

Η Σταματία Γεωργαντή σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά. Έχετε πολύ δίκιο ότι είναι η ψυχή της Κιβωτού. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ απλά συμπορεύομαι. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που κάνει εκείνος. Βλέπαμε συνεχώς μπροστά στην πόρτα μας προβλήματα. Κάθε φορά βλέπαμε τι ανάγκες υπάρχουν από τα ίδια τα παιδιά που φιλοξενούσαμε εκεί και προσπαθούσαμε με τον τρόπο μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες».

Ποια η σχέση της Κιβωτού του Κόσμου με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Η γνωριμία, ο γάμος και τα παιδιά 

Η πρεσβυτέρα κι ο πατήρ Αντώνιος γνωρίζονταν πριν συνάψουν σχέση, καθώς κι οι δύο έχουν καταγωγή από τη Χίο. «Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός. Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς ''εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ''. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός»,είχε δηλωσει πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξη στην εκπομπή Τετ α Τετ. 

Γονείς θέλουν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από την Κιβωτό του Κόσμου

Απέκτησαν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, το Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε. «Ο Νώε μεγάλωσε εδώ μέσα, το έχει συνηθίσει. Μάλιστα, είχε μάθει από πάρα πολύ νωρίς να μιλάει και σε όλους έκανε εντύπωση που πήγαινε ροδάνι η γλώσσα του όταν ήταν 1-2 ετών. Μία φορά, ήταν περίπου 4 ετών και ήμασταν στην Κιβωτό, είχε έρθει ένα ζευγάρι και, αφού τους είχα ξεναγήσει και τους είχαν δείξει τον χώρο, ετοιμάζονταν να φύγουν, έρχεται ο μικρός σβουριχτός, πήρε κάτι μπουκαλάκια με νερό και τα προσέφερε στους κυρίους», είχε εξομολογηθεί η πρεσβυτέρα σε κοινή της συνέντευξη με τον πατήρ Αντώνιο στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο».

Ποια είναι η Σταματία Γεωργαντή

Μεγάλωσε στο Βροντάδο Χίου, κόρη του του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή. Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, γαλουχήθηκε με τις χριστιανικές παραδόσεις. Επί πολλά έτη και πριν γίνει πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό της εκκλησίας και υπήρξε πολύτιμος και στενός συνεργάτης του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου.

Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή / Φωτογραφία από MEGA

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σταματία Γεωργαντή έδινε το παρών σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων, ενώ διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά.

Αντικαθίσταται η διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου με απόφαση της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι διακόνησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου, πριν να βρεθεί στην Αθήνα στο πλάι του συζύγου της π. Αντωνίου το 1998 στην Αθήνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top