Πολυτεχνειούπολη: «Απήγαγαν κι έδεσαν τον 17χρονο γιο μας σε δέντρο»

Οι γονείς περιγράφουν πώς πέρασε το παιδί τους στα χέρια του «Έσκο»

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε ο 17χρονος γιος τους πριν από τρία χρόνια στα χέρια της συμμορίας που είχε βρει καταφύγιο στην εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, περιέγραψαν οι γονείς του. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η μητέρα του 17χρονου τότε μαθητή ισχυρίστηκε πώς ο «Έσκο» και η παρέα του απήγαγαν τον γιο της, του έκλεψαν τα κλειδιά και πήγαν στο σπίτι τους στο Παγκράτι. 

Ζωγράφου: Σωρεία κατηγοριών για τους συλληφθέντες

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι του 17χρονου στις 02:00 τα ξημερώματα, άνοιξαν με τα κλειδιά του κι επιτέθηκαν στους γονείς του, τραυματίζοντας με μαχαίρι τον πατέρα του. 

«Στην Ούλοφ Πάλμε έξω από τη φοιτητική εστία τον άρπαξαν, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και τον πέταξαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Εκεί τον έδεσαν σε ένα δέντρο, του πήραν τα κλειδιά και ήρθαν στο σπίτι μας», είπε η μητέρα.

Ζωγράφου: Πώς δρούσε το ζευγάρι της εγκληματικής οργάνωσης

Μάλιστα, όπως είπε, οι αδίστακτοι δράστες μαχαίρωσαν με απίστευτη αγριότητα τον σύζυγό της, με τον ιατροδικαστή να μετρά 80 μαχαιριές. 

Παρά τα τραύματά του, ο πατέρας καταδίωξε τους δράστες, οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν κι εγκατέλειψαν στο σημείο το αυτοκίνητό τους. Αυτό ήταν και το μεγάλο τους λάθος, καθώς η ταυτοποίηση έγινε αμέσως από τα στοιχεία DNA που βρέθηκαν εκεί. 

Σπάει τη σιωπή της η ανθυπαστυνόμος: Θα με κάρφωνε στην καρωτίδα

Σύμφωνα με τη μητέρα του τότε ανήλικου μαθητή, το περιστατικό επηρέασε αρνητικά τον ψυχισμό και των δύο παιδιών της, καθώς στο σπίτι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν και ο 15χρονος γιος της, τον οποίο οι δράστες απείλησαν με ένα όπλο στον κρόταφο. 

Ζωγράφου: «Έσκαψαν έναν λάκκο κι απείλησαν ότι θα θάψουν εκεί το παιδί μου»

Από την πλευρά του ο πατέρας του νεαρού, ο δημοσιογράφος Μάκης Παπαδάτος, μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι η αδίστακτη συμμορία άρπαξε τον γιο του μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, τον πήγε στον χώρο των φοιτητικών εστιών κι εκεί έσκαψαν έναν λάκκο και τον απείλησαν ότι θα τον θάψουν, αν δε δώσουν οι γονείς τα λεφτά που ζητούσαν. 

Πολυτεχνειούπολη: Τρεις συμμορίες με έδρα τις φοιτητικές εστίες

«Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία γυρνάει την πλάτη. Όλοι γοητευόμαστε από μία εγκληματική ενέργεια αλλά απευχόμαστε να πρωταγωνιστούμε σε αυτήν. Και, δυστυχώς, και να ήταν κάποιος εκεί και να έβλεπε το περιστατικό, μας έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία χρόνια, πως η κοινωνία γυρνάει την πλάτη και δεν ασχολείται», είπε χαρακτηριστικά, ο πατέρας του θύματος.

«Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τον άφησαν ελεύθερο και φύγανε», συμπλήρωσε.

Ζωγράφου: Ο σεσημασμένος «Έσκο», η απαγωγή γιου δημοσιογράφου και ο «Τίτι»

Ο νεαρός μάλιστα τότε είχε την ψυχραιμία να βγάλει το ρολόι του και να το αφήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπου τον έβαλαν, ώστε εάν βρισκόταν το αυτοκίνητο να το συνέδεαν με την απαγωγή του.

Ζωγράφου: «Το παιδί έμεινε στην ίδια τάξη»

Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε ότι ο γιος τους, που ήταν ακόμη μαθητής σχολείου, έπρεπε να πηγαίνει στην αστυνομία κάθε τρεις και λίγο και να καταθέτει. 

Πολυτεχνειούπολη: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

«Στο σχολείο του γράφανε απουσίες, όταν πήγαμε να τις δικαιολογήσουμε για να σβηστούν, αυτό δεν έγινε και έμεινε στην ίδια τάξη», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top