Σπάει τη σιωπή της η ανθυπαστυνόμος: Θα με κάρφωνε στην καρωτίδα

«Ήξερα ότι αυτός ήταν ο "εγκέφαλος" της οργάνωσης»

Πολυτεχνειούπολη - Ανθυπαστυνόμος: Έκανα αυτό που έπρεπε για τη ζωή μου και των συναδέλφων μου / Βίντεο Alpha

Σπάει τη σιωπή της για τα όσα συνέβησαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου η ανθυπαστυνόμος, που το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας και μετά από συμπλοκή με τον 30χρονο κακοποιό, γνωστό στην πιάτσα ως «Έσκο», τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο.

Ζωγράφου: Ο σεσημασμένος «Έσκο», η απαγωγή γιου δημοσιογράφου και ο «Τίτι»

Σύμφωνα με δηλώσεις της ανθυπαστυνόμου στον Alpha, είχε νιώσει αδιαθεσία και βγήκε στο προαύλιο της Πολυτεχνειούπολης. Ο 30χρονος τη ρώτησε αν αυτό που φορούσε ήταν αλεξίσφαιρο με την ίδια να μην καταλαβαίνει τι της είπε. Τότε της επιτέθηκε και η ανθυπαστυνόμος έκανε μια κίνηση για να αποφύγει το κατσαβίδι και την τραυμάτισε στο χέρι. Η ανθυπαστυνόμος με τη σειρά της αντέδρασε και τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο.

Ζωγράφου: «Ζούμε με τον φόβο»: Φοιτητές ζουν «παρέα» με γκάνγκστερ

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπραξα αυτό που έπρεπε για τη δική μου ζωή και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη μέρα και επειδή ήταν πολλή η κούραση είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω, αλλά έγινε ό,τι έγινε», ήταν τα λόγια της ανθυπαστυνόμου.

«Την ώρα που έφευγα έχοντας πάρει άδεια από τον διευθυντή μου, ο άνδρας κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε», είπε.

Ήξερα ότι αυτός ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν να δω τον χώρο γύρω μου να μην έχει κόσμο γιατί πρόκειται για φοιτητική εστία

Και συνέχισε: «Αφού βεβαιώθηκα για την ασφάλεια όλων μας και των φοιτητών ενήργησα όπως θα έπρεπε. Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι, αλλά συνήθως κινούνταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε αξιοποιήσει», ανέφερε η ανθυπαστυνόμος.

Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Αν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα.

Η αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401, ενώ ο τραυματίας κακοποιός νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Πολυτεχνειούπολη: Τρεις συμμορίες με έδρα τις φοιτητικές εστίες

Ζωγράφου: Ο βίος και η πολιτεία του σεσημασμένου «Έσκο»

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ενώ στην πιάτσα ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Έσκο». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος τα τελευταία χρόνια είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης. 

Ο 30χρονος που πυροβολήθηκε στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου

Ο 30χρονος ο οποίος συνελήφθη στου Ζωγράφου

Ο σεσημασμένος κακοποιός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης έμενε οικογενειακώς στις εστίες, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας. 

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στου Ζωγράφου

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στου Ζωγράφου / Eurokinissi

Χθες συνελήφθη μετά από την επίθεση με κατσαβίδι σε βάρος της 35χρονης ανθυπαστυνόμου, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. 

Πολυτεχνειούπολη: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «Έσκο» κατηγορείται μετακύ άλλων και για την απαγωγή του ανήλικου γιου γνωστού δημοσιογράφου τον Μάιο του 2019. Μάλιστα, μαζί με τους συνεργούς του κρατούσε όμηρο το παιδί μέσα στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όπου χθες συνελήφθη.  

Εκτός από τη δικογραφία για την απαγωγή του γιου του δημοσιογράφου σε βάρος του εκκρεμούσαν ακόμα τέσσερις.

Η μία αφορά στην αρπαγή εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, άνω των 300.000 ευρώ, οι άλλες δύο σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ενώ η τελευταία σε κλοπή κατ’ εξακολούθηση από καταστήματα μεγάλου εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top