Ζωγράφου: «Ζούμε με τον φόβο»: Φοιτητές ζουν «παρέα» με γκάνγκστερ

Άθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες δίπλα σε κακοποιούς

Οι φοιτητές στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου είναι αναγκασμένοι να ζουν στριμωγμένοι σε άθλιες συνθήκες, δίπλα σε κακοποιούς και ναρκέμπορους.

Πολυτεχνειούπολη: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές στην κάμερα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star και τον Άρη Λάμπο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει θύματα κλοπής, ενώ φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο κτίριο που υποτίθεται ότι τους φιλοξενεί.

Οι φοιτητές είναι αναγκασμένοι να ζουν στριμωγμένοι σε άθλιες συνθήκες, δίπλα σε κακοποιούς και ναρκέμπορους.

Ο Άρης Λάμπος βρέθηκε στην φοιτητική εστία, όπου οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο το πρωϊ και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Ζωγράφου: Μια δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες

Στα μέσα Αυγούστου ειχαν μπει στον κοιτώνα της φοιτήτριας Κ.Α. Η φοιτήτρια ήρθε από την περιφέρεια -όπως και οι περίπου 300  φοιτητές στην παλιά εστία του ΕΜΠ- με το όνειρο να σπουδάσει στην Αθήνα. Η πολιτεία επέτρεψε όμως να ζουν δίπλα σε εμπόρους ναρκωτικών και οπλισμένους γκάνγκστερς.

Άθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες δίπλα σε κακοποιούς

«Ζούμε με το φόβο... 'Εχουν γινει καποιες καταγγελίες απο άτομα που μένουν εδώ ότι τους έχουν κλέψει, τους εχουν σημαδέψει με όπλο για να τους πάρουν λεφτά, κινητά, οτιδήποτε. 'Εχουν σπάσει αρκετά δωμάτια, είτε ήταν καταληψίες, είτε ήταν ληστές είτε έκαναν εμπόριο ναρκωτικών» λένε φοιτητές στην κάμερα του Star.   

Ζωγράφου: Αστυνομικός πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι

«Η κατάσταση το τελευταίο καιρό ήταν ακραία λόγω της δράσης εγκληματικών ομάδων. Προσωπικό και φοιτητές διαμαρτύρονταν», δήλωσε από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής.

Στο μεταξύ, συνεχώς βγαίνουν νέα στοιχεία στο φως για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες είναι και μια δόκιμη αστυνομικός.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, στην Πανεπιστημιούπολη, στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, αλλά και σε Καισαριανή, Βύρωνα και Αθήνα, για ναρκωτικά και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, έχουν συλληφθεί έως τώρα 22 άτομα, ενώ έχουν προσαχθεί και άλλα.

Η συγκεκριμένη αστυνομικός υπηρετούσε στο τμήμα του Ζωγράφου και φέρεται ότι είχε σχέσεις με έναν από τους φίλους του 30χρονου που τραυματίστηκε. Επιπλέον φέρεται να δίνει πληροφορίες για το πότε η αστυνομία θα έκανε κάποιες επιχειρήσεις μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Η δόκιμη αστυνομικός αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top