Καιρός: Προσοχή σήμερα – Ισχυρές μπόρες και κεραυνοί σε όλη τη χώρα

Πότε θα βρέξει στην Αττική

Άστατος θα παραμείνει και σήμερα, Κυριακή, ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ βροχές αναμένονται και στην Αττική. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικότερα, σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Καιρός: Καταιγίδες και τον Δεκαπενταύγουστο

Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 29 με 31 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Βροχερό τριήμερο – Έρχονται 40αρια μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Τη Δευτέρα (15/8) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και κεραυνοί

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στo Ιόνιο, τα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, όπου θα φτάσει τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 29 με 31 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 16 Αυγούστου
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά.

Καιρός: Μπόρες και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τετάρτη 17 Αυγούστου
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 18 Αυγούστου και Παρασκευή 19 Αυγούστου
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στις Σποράδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top