Καιρός: Μπόρες και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Έρχεται νέο κύμα ζέστης την επόμενη εβδομάδα

Βροχερό θα είναι το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όμως από τις 17 Αυγούστου έως και τις 21 αναμένεται ένα νέο κύμα ζέστης με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή αναμένεται να παρουσιάσει έντονη αστάθεια, με μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η θερμοκρασία κατά μέσο όρο θα είναι κοντά στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα ανέβει ξανά ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. 

Τον Δεκαπενταύγουστο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας. 

Καιρός: Νέο «κύμα έντονης ζέστης» προ των πυλών

Στη συνέχεια και μέχρι τις 21 Αυγούστου αναμένεται να σαρώσει τη χώρα ένα νέο κύμα ζέστης.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πέσει σταδιακά από την Παρασκευή και από το Σάββατο 13/8 και μέχρι τις 16/8  οι άνεμοι δε φαίνεται να ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή μικρή πρόσκαιρη όμως μόνο ενίσχυση κυρίως από τις 19 μέχρι τις 20 του μηνός.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Πέμπτη, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και κυρίως στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Καιρός Hot, Dry, Windy: Σε συναγερμό όλη η χώρα για το ενδεχόμενο πυρκαγιών

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 29 βαθμούς), 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 17 έως τους 32 βαθμούς), 23 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 33 βαθμούς), 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Ήπειρο και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Θεσσαλία και τα ορεινά της κεντρικής Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-08-22

Στη Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός από την Θράκη και το ανατολικό τμήμα της Στερεάς) και τα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 28 με 30 ενώ στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-08-22

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-08-22

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-08-22 (Κοίμηση της Θεοτόκου)

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικούς όμβους και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top