Καιρός: Καταιγίδες και τον Δεκαπενταύγουστο

Πού αναμένονται μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις

Άστατος θα είναι ο καιρός σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας και σήμερα, ενώ η αστάθεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα συνεχιστεί έως και τον Δεκαπενταύγουστο.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, παρόλα αυτά λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) στις περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, Σποράδες) και του Ιονίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Meteo.gr, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Κεντρική και Δυτική Στερεά και Ιόνιο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Καιρός: Βροχερό τριήμερο – Έρχονται 40αρια μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής καταιγίδες θα επηρεάσουν το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και κεραυνοί

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μπόρες και καταιγίδες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Κυκλάδες - Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνον στη δυτική Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου -Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια
Καιρός: Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Το πρωί και το βράδυ σχεδόν αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη, τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Δεκαπενταύγουστο

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top