Σε επίπεδα ρεκόρ η έξοδος των Αθηναίων από το λιμάνι του Πειραιά

Κικίλιας: Ανεπανάληπτος ο Αύγουστος σε έσοδα και αφίξεις

«Boύλιαξε» το λιμάνι σήμερα, καθώς όσοι έμειναν στην Αθήνα με τη βαλίτσα στο χέρι, έσπευσαν να «εξαφανιστούν» και να περάσουν το τριήμερο της Παναγίας μακριά από την πρωτεύουσα.

Πάνω από 110.000 επιβάτες μπήκαν στα πλοία και απέδρασαν στα νησιά, με την ουρά των αυτοκινήτων να βγαίνει ακόμη και έξω από το λιμάνι.

Για πολλούς προορισμούς δεν υπάρχουν εισιτήρια ούτε για δείγμα, με τους πιο τυχερούς να πετυχαίνουν κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής και να επιβιβάζονται τελικά στο πλοίο.

Έρχεται…. Φθινόπωρο μέσα στον 15αύγουστο – Τι καιρό θα κάνει

Γεμάτα φεύγουν, όμως, και τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ.

Οι «παραδοσιακοί» προορισμοί της Πελοποννήσου, αλλά και της Στέρεας Ελλάδος είναι στις πρώτες προτιμήσεις των εκδρομέων.

Οι μάσκες στην… τσέπη: Ούτε οι μισοί δε φοράνε

Η πλειοψηφία, ωστόσο, των ταξιδιωτών έδειξε να θεωρεί ότι ο κορωνοϊός ανήκει στο παρελθόν.

Κορωνοϊός: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Τι κι αν η μάσκα είναι επιβεβλημένη τόσο στον συνωστισμό της αποβάθρας, όσο και μέσα στα πλοία, πολλοί φαίνεται ότι έχουν κουραστεί και κρατούν τις μάσκες στις τσέπες.

Η μεγάλη έξοδος για τον 15αύγουστο στο λιμάνι του Πειραιά

Οι ταξιδιώτες πήραν φόρτωσαν αποσκευές και κατοικίδια και... όπου φύγει-φύγει για το τριήμερο της Παναγίας / Eurokinissi

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Οι επιχειρηματίες στις τουριστικές περιοχές, πάντως, κάνουν έκκληση στους επισκέπτες: τηρείτε τα μέτρα.

«Έχουμε ξεφύγει εντελώς. Τόσο οι Έλληνες, αλλά και, κυρίως, οι ξένοι, δε φορούν μάσκα. Κανείς δεν προσέχει, χαμός γίνεται. Φοβόμαστε πολλοί», δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Φώτης Κουρουνιώτης, ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης.

Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό - Θα ξεπεράσουμε το 2019

«Αναμένονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε εβδομάδα», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα ζήσει έναν ανεπανάληπτο Αύγουστο σε έσοδα και αφίξεις».

Βασίλης Κικίλιας: Πήρε τους δρόμους ο Κικίλιας Junior! Το κλικ του υπουργού

«Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν, ωστόσο εάν τα πράγματα κυλήσουν με μια σχετική ομαλότητα, τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν τα έσοδα του 2019» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top