Βάσεις 2022: Περισσότεροι από 75.000 νέοι εισάγονται στα ΑΕΙ και τα ΙΕΚ

Η πρώτη των πρώτων στην Ιατρική σχολή Αθηνών έρχεται από την όμορφη Νάξο

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Περισσότεροι από 75.000 νέοι εισάγονται στα ΑΕΙ και τα ΙΕΚ. Φέτος η πρώτη των πρώτων στην Ιατρική σχολή Αθηνών έρχεται από την όμορφη Νάξο. Καθαρό 20άρι στη φυσική και τη χημεία έγραψε η Κατερίνα Βάβουλα απογειώνοντας τον συνολικό βαθμό της στα 19,660 μόρια και κόβοντας πρώτη το νήμα στην ιατρική Αθηνών. 

«Η Ιατρική δεν ήταν όνειρο που είχα από παιδί. Ο στόχος μου για φέτος ηταν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να μην απογοητευτώ εγω με τον εαυτό μου. Το αποτέλεσμα ήρθε»

Βάσεις 2022: Όλες οι σχολές και τα μόρια - Δείτε τους πίνακες

Αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ

75.154 υποψήφιοι εισάγονται φέτος σε ΑΕΙ και ΙΕΚ. Οι 61.682 θα περάσουν το κατώφλι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Μάλιστα, το 93% των επιτυχόντων εισάγεται σε σχολή που ήταν στις 10 πρώτες προτιμήσεις του. Οι φετινές βάσεις εισαγωγής έδειξαν πρώτα από όλα αύξηση του αριθμού των εισακτέων περίπου κατά 5.000 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι βάσεις σε Νομικές, Ιατρικές, Στρατιωτικές, Αρχιτεκτονικές και άλλα τμήματα Πολυτεχνείων σημείωσαν σημαντική πτώση. Κάτω από τα 19,000 μόρια έπεσε η Ιατρική Αθήνας και κάτω από τα 18,000  η Νομική και η οδοντιατρική Αθήνας. 

Με 19.626 πρώτος στο Πολυτεχνείο

Ψηλά πέταξε και ο  Δημήτρης Καλαμαράς. Έσπασε όλα τα κοντέρ και πέρασε πρώτος στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών στο Πολυτεχνείο με 19.626 μόρια. Ακόμη προσπαθεί να το πιστέψει. 

«Πάντα το σκεφτόμουν και το ονειρευόμουν, αλλά ποτέ δεν το πίστευα πραγματικά κι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα καλά καλά δεν το είχα χωνέψει οτι έγραψα τόσο υφηλούς βαθμούς. Πάντως, παρά την πίεση του διαβάσματος ο Δημήτρης έβρισκε πάντα χρόνο για την μουσική» δηλώνει ο Δημήτρης Καλαμαράς.  

Κεραμέως στο Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 

Οι σχολές με κατακόρυφη πτώση και εντυπωσιακή άνοδο

Κατακόρυφη πτώση είχε το τμήμα Φυσικής στο Ηράκλειο, έπεσε 2.237, το τμήμα συστημάτων ενέργειας στη Λάρισα( -1.950)
και το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας στην Αθήνα (-1.739)

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε το πρόγραμμα ιερατικών σπουδών στην Αθήνα , +6.672 μόρια,  το τμήμα μαθηματικών στα Ιωάννινα (+2.948)
και το διοίκησης τουρισμού στο Αιγάλεω (+2.850)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top