Κεραμέως στο Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 

Τι θα ισχύσει με τη λειτουργία των ολοήμερων από τη νέα σχολική χρονιά 

«Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα, πιο νωρίς από κάθε άλλη ημερομηνία εδώ και 59 χρόνια, από σεβασμό στην αγωνία των μαθητών» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.   

Βάσεις 2022: Όλες οι σχολές και τα μόρια - Δείτε τους πίνακες

Μάλιστα, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πλέον τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής θα ανακοινώνονται στα τέλη του Ιουλίου.     

Όσον αφορά στο τι δείχνουν  οι φετινές βάσεις, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με τις περσινές αλλά μια μικρή αύξηση, περίπου 1% του ποσοστού επιτυχίας στα Πανεπιστήμια (από το 61% στο 62%). Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση εγγραφών στα Δημόσια ΙΕΚ. 

Πανελλήνιες 2022: Πού θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής

Κεραμέως: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 

Η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, με το Υπουργείο Παιδείας να βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας της. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνουν προσλήψεις 8.600 εκπαιδευτικών, με τον αριθμό των συνολικών προσλήψεων εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια να ανέρχεται στις 25.000 προσλήψεις. 

Ζ. Μακρή: 5.500 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία  

Πόσα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργούν μέχρι τις  5.30 μ.μ.  

Σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία επισήμανε ότι τα μισά ολιγοήμερα σχολεία στη χώρα (περίπου 5.000) θα λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τις 17.30 και όχι μέχρι τις 16.00. 

Τι αλλάζει στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο - Νέο ωράριο στα ολοήμερα

Δείτε στο video ολόκληρη τη συνέντευξη της Ν. Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.            

   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top