Τι αλλάζει στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο - Νέο ωράριο στα ολοήμερα

Επέκταση ωραρίου από τις 4 μ.μ. στις 5:30 μ.μ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα για τη διευκόλυνση των νέων γονέων στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022»

Θα αναβαθμιστούν ποιοτικά και θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία από Σεπτέμβριο σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας. Η βασική αλλαγή είναι η επέκταση του ωραρίου από τις 4 μ.μ. στις 5:30 μ.μ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι στόχος είναι η «ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων με κατεύθυνση πολύ πιο βιωματική, με έμφαση σε τέχνες, δημιουργικές προσεγγίσεις».

Επίσης στόχος είναι τα παιδιά να επιστρέφουν σπίτι από το σχολείο και να έχουν ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και ποιοτικές δραστηριότητες με την οικογένειά τους.

Επιπλέον η πρόσβαση των μαθητών σε ένα πιο διευρυμένο, ποιοτικό και δωρεάν πρόγραμμα αμβλύνει τις ανισότητες που προκύπτουν από τα εξωσχολικά ερεθίσματα μαθητών διαφορετικών κοινωνικο-οικονομικών ομάδων.

Η βασική αλλαγή θα είναι η χρονική επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων - από τις 4 μ.μ. που ισχύει σήμερα στις 5:30 μ.μ, οπότε θα μπορούν να σχολούν προαιρετικά οι μαθητές, ευθυγραμμίζοντας το σχολικό και επαγγελματικό ωράριο.

Οι αλλαγές στο ωράριο του ολοήμερου σχολείου θα έχουν ως εξής:

  • Από 13:20 έως 14:00: Γεύμα
  • Από 14:10 έως 15:50 (με 10λεπτο διάλειμμα): Μελέτη για την επόμενη ημέρα
  • Από 15:55 έως 17:30: «Σχολικοί μαθητικοί όμιλοι»

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επιπλέον προσλήψεις.

Κεραμέως: Χωρίς κριτήρια η ένταξη στο διευρυμένο ολοήμερο έως τις 18.00

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top