Πανελλήνιες 2022: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των βάσεων

Πώς θα δείτε πού περάσατε

Ζήτημα ωρών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας, που θα βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των φετινών πανελληνίων

Πανελλήνιες 2022: Πού θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής

Χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποκάλυψε πως οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. 

Βάσεις 2022: Πώς θα δείτε πού περάσατε

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή στην οποία πέρασαν αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πανελλήνιες 2022: Μέχρι 500 μόρια κάτω οι δημοφιλείς σχολές – Πίνακες

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. 

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Πανελλήνιες: Πτώση βάσεων εκτιμούν οι ειδικοί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φέτος αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές σε όλα τα επιστημονικά πεδία. 

Πανελλαδικές 2022: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις φέτος - Οι εκτιμήσεις ειδικών

Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη αυτή είναι οι χαμηλές βαθμολογίες της πλειοψηφίας των υποψηφίων, σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής. 

Ειδικότερα, προβλέπεται πτώση των βάσεων στο 1ο πεδίο (θεωρητικές σχολές) και στο 4ο πεδίο (οικονομικά) και πτωτική τάση στο 2ο επιστημονικό πεδίο (θετικών σπουδών) και ακόμα μεγαλύτερη στο 3ο (σπουδών υγείας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top