21χρονο Έλληνα «δείχνουν» ως τον δολοφόνο του Άλκη οι συλληφθέντες

Οικογενειακές φωτογραφίες του Άλκη έναν μήνα πριν την επίθεση

Την ώρα που οι αρχές αναζητούν άλλα δύο πρόσωπα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, πλην των εννέα συλληφθέντων που θα οδηγηθούν σήμερα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οικογένεια του άτυχου νεαρού φοιτητή δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που βιώνει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στόματα έχουν ήδη ανοίξει και κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν δείξει τον δολοφόνο του Άλκη. 

Μητέρα Άλκη: «Να μην φύγουν με αυτό τον τρόπο άλλα παιδιά»

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η εφημερίδα «Μακεδονία», υπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Θεσσαλονίκη: 21χρονο Έλληνα δείχνουν οι συλληφθέντες ως τον δολοφόνο του Άλκη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ανοίγουν τα στόματα των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, οι οποίοι τώρα «φωτογραφίζουν» ως τον δολοφόνο του άτυχου νεαρού έναν 21χρονο Έλληνα. 

Οι οχτώ από τους εννέα συλληφθέντες έχουν ισχυριστεί στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν πως το δρεπάνι που έκοψε τη μηριαία αρτηρία του Άλκη, οδηγώντας τον στον θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία, κρατούσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος είναι ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν την Κυριακή. 

Οι οχτώ επιβεβαιώνουν με αυτόν τον τρόπο τα όσα ισχυρίζεται ο 23χρονος, ο οποίος απολογείται σήμερα, ότι δηλαδή βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, αλλά δε συμμετείχε σε αυτήν. 

Άλκης

Το σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το άτομο που φωτογραφίζουν οι οχτώ συλληφθέντες ως τον δολοφόνο του Άλκη δεν είναι σεσημασμένο και τα αποτυπώματά του δεν υπάρχουν στο σύστημα.  Έτσι αναμένεται εισαγγελική παραγγελία για να ληφθούν αποτυπώματα και DNA, τα οποία θα συγκριθούν με εκείνα που βρέθηκαν στο όπλο του φόνου. Ο ίδιος, πάντως, για την ώρα αρνείται τις κατηγορίες. 

Από τις έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε, επίσης, πως DNA κάποιων από τους συλληφθέντες βρέθηκε στα ρούχα τόσο του 19χρονου, όσο και των δυο φίλων του που ήταν μαζί του. Οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν συλληφθεί είναι σεσημασμένοι, αφού είχαν απασχολήσει τις αρχές και κατά το παρελθόν.

Τέλος οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο υπόπτων που διαφεύγουν. 

Ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Αθήνα όπου έγινε έρευνα πριν από μερικές μέρες. 

Ο δεύτερος είναι ο 20χρονος Αλβανός, φίλος του 23χρονου που απολογείται σήμερα και ο οποίος διέφυγε στη χώρα καταγωγής του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφονία Άλκη: Οι ευτυχισμένες στιγμές λίγο πριν το τέλος

Χθες, δημοσιοποιήθηκαν ορισμένες φωτογραφίες του Άλκη Καμπανού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι οποίες είχαν τραβηχτεί έναν μήνα πριν από τη δολοφονία του. Πρόκειται για οικογενειακές φωτογραφίες από το σπίτι του στη Βέροια, κατά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Ο αδικοχαμένος φοιτητής πόζαρε με τα κοντινά του πρόσωπα, χωρίς να μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι έναν μήνα μετά όλη η Ελλάδα θα θρηνούσε τον άδικο χαμό του εξαιτίας αδίστακτων χούλιγκανς.

Δολοφονία Άλκη: Ποιοι είναι οι εννέα που συνελήφθησαν 

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη- φωτογραφία Eurokinissi

Ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη- φωτογραφία Eurokinissi

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

To δρεπάνι, το φονικό όπλο της δολοφονίας του Άλκη - βίντεο από Alpha

To δρεπάνι, το φονικό όπλο της δολοφονίας του Άλκη - βίντεο από Alpha

Αυτό είναι το δρεπάνι, το φονικό όπλο που χρησιμοποιήσε ο δράστης εις βάρος του Άλκη. Πάνω στο δρεπάνι έχουν βρεθεί ίχνη αίματος του 19χρονου και ενός εκ των φίλων του, ενώ η μονωτική ταινία που έχει τοποθετηθεί από τον δράστη δείχνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές όχι ως θανατηφόρο όπλο, αλλά και ως μέσο εκφοβισμού, σύμφωνα με τον Alpha.

Δολοφονία Άλκη: Αναζητούνται ακόμα δύο ύποπτοι

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμα πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Γεμάτο με λουλούδια, κεράκια και φανέλες του Άρη το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης- φωτογραφία Eurokinissi

Γεμάτο με λουλούδια, κεράκια και φανέλες του Άρη το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης- φωτογραφία Eurokinissi

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top