Εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό - Δείτε εικόνες

Ολονύχτια μάχη του στρατού για να ανοίξει ο δρόμος

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό. Όσα κατέγραψε το drone του Star και ο ρεπόρτερ Άρης Λάμπου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τουλάχιστον 5.000 οδηγοί βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό για περισσότερες από 20 ώρες από χθες το πρωί, λόγω της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας από την εταιρεία διαχείρισης του οδικού άξονα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Όλη τη νύχτα στρατός, πυροσβεστική κι αστυνομία έδιναν μάχη για να απεγκλωβιστούν όσοι οδηγοί παρέμεναν μέσα στα αυτοκίνητά τους υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός με τη συνδρομή του Στρατού 

Η χιονόπτωση συνεχιζόταν για ώρες, ενώ επικρατούσε παγετός. Οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν εικόνες χάους και πλήρους αποδιοργάνωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί πολίτες μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους από άνδρες της ΟΠΚΕ, ενώ ο στρατός μοίραζε νερά, τρόφιμα και κουβέρτες στους εγκλωβισμένους στα χιόνια και το κρύο οδηγούς. 

στρατός χιόνια

Ο Στρατός μοίραζε νερά και τρόφιμα

Οι εγκλωβισμένοι οδηγούνταν από το βράδυ σε έξι σημεία για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στην Κηφισίας, τη Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία. Εκεί τους υποδέχονταν αξιωματικοί της πυροσβεστικής, στης αστυνομίας και του στρατού και τους οδηγούσαν σε λεωφορεία, τα οποία τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

απεγκλωβισμός οδηγών

Στρατός, πυροσβεστική και αστυνομία προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς στην Αττική Οδό

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ποιες περιοχές έχει διακοπή ρεύματος

Αρκετοί οδηγοί μέσα στην απόγνωσή τους μετά από ώρες που παρέμεναν αβοήθητοι στο κρύο και στον παγετό, εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην Αττική Οδό και πήγαν με τα πόδια είτε στα σπίτια τους, είτε σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο. 

αυτοκίνητα χιόνια

Αρκετοί οδηγοί παράτησαν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν με τα πόδια στα σπίτια τους και σε κοντινά ξενοδοχεία

Έκλεισε η Κατεχάκη - Προβλήματα στην Εθνική οδό από το χιόνι

Η κυβέρνηση επέρριψε τις ευθύνες για τις εικόνες χάους που εκτυλίχθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού, η οποία από την πλευρά της ζήτησε συγγνώμη για την απίστευτη ταλαιπωρία. Ακόμα, έκανε λόγο για πρωτοφανή γεγονότα που κλήθηκε για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

χιονια Αττική

Η Αττική έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Η συμβολή του στρατού

Η συμβολή του στρατού έχει από χθες το βράδυ ως εξής:

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και λεωφορεία

  • Έξοδος Πεντέλης (12), 2 οχήματα με 9 άτομα.
  • Έξοδος Κηφισίας (11), 2 M/S 290 με 16 άτομα.
  • Έξοδος, Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 1 όχημα STAYER με 12 άτομα και 1 minibus κενό και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα.
  • Έξοδος Μαραθώνα (15), 1 όχημα STAYER με 21 άτομα και 1 M/S 290 με 2 άτομα και τρόφιμα, διανέμει μεταξύ Κάντζας και Μαραθώνα.
  • Έξοδος Κάντζα (17), 1 όχημα STAYER με 20 άτομα και 1 όχημα STAYER με 20 άτομα που εξετράπη από την έξοδο Παιανίας (18) μετά από νέες οδηγίες.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι είναι η χιονοκαταιγίδα που «σαρώνει» τη χώρα

Επιπλέον των ανωτέρω:

  • Προς την έξοδο Πεντέλης (12), 2 minibus με 22 άτομα, παρούσα θέση του 1ου πλατεία Καραϊσκάκη (πλησίον Ομόνοιας) και το 2ο στο ύψος Δαφνίου, 1 κενό minibus και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα που βρίσκεται Χολαργό.
  • Προς έξοδο Κηφισίας (11) 4 οχήματα HAMMER με 11 άτομα, παρούσα θέση έξοδος Ηρακλείου( 8).
  • Τρία οχήματα με 12 άτομα από ΤΑΤΟΙ για έξοδο Πεντέλης (12).
  • Επιπρόσθετα, 1 STAYER με 20 άτομα (ΕΤΑ και Ζ ΜΑΚ) και 1 MAGIRUS με 15 άτομα από 2α ΜΑΛ, τα οποία κατόπιν επικοινωνίας με ΕΣΚΕΔΙΚ μετέβησαν στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας (13) και έξοδο Μαραθώνα (15) αντίστοιχα.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολόγησε συρμό 300 θέσεων

Παράλληλα, η TPAINOΣE, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας, για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, δρομολόγησε άμεσα ένα συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο σε προστατευόμενο περιβάλλον.

εγκλωβισμένοι οδηγοί

Πάνω από 5.000 οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Κακοκαιρία: Σε 6 περιοχές η έκτακτη αργία αύριο Τρίτη 25/1 -Τι θα ισχύει

Κακοκαιρία «Ελπίς»: 960 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων

Περισσότερες από 960 κλήσεις έχει δεχθεί για την Αττική, από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 964 κλήσεις στην Αττική για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 725 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 120 κοπές δέντρων, 76 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, 13 απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες. Ταυτόχρονα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κακοκαιρία «Ελπίς» Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές

Την ίδια ώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες και η Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα κηρύχθηκε για σήμερα κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

χιονια

Κόσμος άφησε τα αυτοκίνητά του και ξεκίνησε να πηγαίνει με τα πόδια στο σπίτι του

Κακοκαιρία: Στο έλεος της «Ελπίδας» η Αττική - Οι περιοχές χωρίς ρεύμα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αργία σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Επίσης σήμερα κηρύχθηκε αργία για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημόσιων δομών υγείας κι άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας. 

Αττική οδός χιόνια

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Βγαίνει ο Στρατός για βοήθεια στους απεγκλωβισμούς 

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία: 16 ώρες θα κρατήσει το νέο κύμα - Πόσο θα χιονίσει στην Αττική

Ειδικώς τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top