Κακοκαιρία: Σε 6 περιοχές η έκτακτη αργία αύριο Τρίτη 25/1 -Τι θα ισχύει

Σε έκτακτη ανάγκη Αττική, Σποράδες, Κυκλάδες, Εύβοια, Κρήτη, Βοιωτία

Έξι περιοχές σε έκτακτη αργία λόγω κακοκαιρίας. Τι θα ισχύει την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι περιφέρεια Αττικής και οι νομοί Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, Σποράδες και Κρήτη αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου, λόγω του σφοδρότατου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Έκτακτη αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αύριο Τρίτη 25/1

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Βγαίνει ο Στρατός για βοήθεια στους απεγκλωβισμούς 

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Κακοκαιρία: Στο έλεος της «Ελπίδας» η Αττική - Οι περιοχές χωρίς ρεύμα

Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Κλειστά τα σχολεία και χωρίς τηλεκπαίδευση

Ακόμα, στις περιοχές αυτές δε θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Η τηλεκπαίδευση δε θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, self test δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top