Έκτακτη αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αύριο Τρίτη 25/1

Λόγω της «κακοκαιρίας Ελπίδα» 

Στον ορισμό της Τρίτης 25 Ιανουρίου ως έκτακτης αργίας  για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωρά τελικά η κυβέρνηση λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».  

Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός με τη συνδρομή του Στρατού

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης,  αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου, η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Κλειστές οι τράπεζες την Τρίτη αλλά και το λιανεμπόριο πλην σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, με βάση τη νομοθεσία, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, εξαιρουμένου των Υπηρεσιών των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων Δομών Υγείας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

Θεοδωρικάκος: Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Επιστρέψτε με ψυχραιμία σπίτι

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης δημόσια και ιδιωτική, ούτε με τηλεκπαίδευση, όπως και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και ατόμων με αναπηρία, καθώς και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας.

Προηγουμένως η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα λειτουργούσε με τηλεργασία την Τρίτη ο δημόσιος τομέας.   

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό προς Λαμία από τη Λ. Αθηνών!


Από την πλευρά του το Υπουργείο Εργασίας είχε εκδώσει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον  ιδιωτικό τομέα .

Χρ. Στυλιανίδης:Τιτάνια προσπάθεια για απεγκλωβισμό οδηγών    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top