Χρ. Στυλιανίδης:Τιτάνια προσπάθεια για απεγκλωβισμό οδηγών  

Ευθύνες στην Αττική Οδό – Ο παγετός το μεγάλο πρόβλημα αύριο   

Για πυκνές χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία Ελπίδα μέχρι και αύριο το πρωί προειδοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και συγκεκριμένα  σε Αν. Θεσσαλία, Εύβοια, Αν. Στερεά Ελλάδα και Αττική. Διευκρίνισε όμως ότι από αύριο το το μεσημέρι θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα και το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός.  

SOS από Στυλιανίδη: Έρχεται δύσκολο διήμερο – «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις

Όσον αφορά τα προβλήματα εγκλωβισμού οδηγών στην Αττική Οδό υποστήριξε ότι η διαχειρίστρια εταιρεία δεν κατάφερε να διασφαλίσει τη λειτουργία της και ανέφερε:

Συναγερμός για την κακοκαιρία «Ελπίδα» - Σύσκεψη με 5 Υπουργούς    

«Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τη διαχειρίστρια εταιρεία, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό».  

Αττική Οδός: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών - Εγκλωβισμένοι οδηγοί

«Γίνεται τιτάνια προσπάθεια αυτή την ώρα για να απεγκλωβιστούν οδηγοί από την Αττική Οδό» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.  

«Όλες οι προσπάθειες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής είναι σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι είναι λιγοστά μέχρι στιγμής τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και αντιμετωπίσθηκαν έγκαιρα.  

Ο κ. Στυλιανίδης συνέστησε επίσης στους πολίτες των περιοχών που πλήττονται από την κακοκαιρία Ελπίδα να μη μετακινηθούν  αύριο αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο και τόνισε: «Πρώτη μας προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και η να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής». 

Παραδέχθηκε πάντως ότι σημειώθηκαν προβλήματα  το πρωί στη γέφυρα Καλυφτάκη, αλλά η κατάσταση «αντιμετωπίστηκε και κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική», ενώ ζήτησε συγγνώμη από όσους πολίτες ταλαιπωρήθηκαν.           
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top