Στυλιανίδης: Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός με τη συνδρομή του Στρατού 

Ποιοι εργαζόμενοι εξαιρούνται από την έκτακτη αργία της Τρίτης

Nέα ενημέρωση έκανε ο  υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μέσα σε λίγες ώρες για τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίδα», ενώ παράλληλα έδωσε διευκρινίσεις εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με την έκτακτη αργία την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.    

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Βγαίνει ο Στρατός για βοήθεια στους απεγκλωβισμούς 

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός, στο δαχτυλίδι στην Κηφισίας και στην έξοδο Πεντέλης» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης σχετικά με κινητοποίηση του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής για την Αττική Οδό.

Όπως ενημέρωσε οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, ενώ έχει εξασφαλιστεί η φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία όπου ιθα έχουν ιατρική και κάθε βοήθεια που τυχόν χρειαστούν.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων». 

Κακοκαιρία: Σε έξι περιοχές η έκτακτη αργία αύριο Τρίτη

Τι δε θα λειτουργεί την Τρίτη 25/1 

Όπως επίσης διευκρινίσθηκε από κυβερνητικής πλευράς, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. 

Η τηλεκπαίδευση δε θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Κακοκαιρία: 16 ώρες θα κρατήσει το νέο κύμα - Πόσο θα χιονίσει στην Αττική

Αναστέλλεται ακόμη η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό καθώς τα μέσα  σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν κανονικά και τα υπόλοιπα όπου είναι δυνατόν).


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top