Κακοκαιρία: 16 ώρες θα κρατήσει το νέο κύμα - Πόσο θα χιονίσει στην Αττική

Άλλαξαν τα δεδομένα για την «Ελπίδα» - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΜΥ

Όσα είπε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Αττική, έδωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς, στην ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη των φαινομένων.

Κακοκαιρία: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό προς Λαμία από τη Λ. Αθηνών!

κακοκαιρία

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τα νέα στοιχεία και τη σύσκεψη που έγινε στην ΕΜΥ πριν από λίγο, φαίνεται ότι το κύμα κακοκαιρίας θα κρατήσει 16 ώρες και θα συνεχιστεί και μετά τις 20:00, ενώ οι μεγάλες εντάσεις θα είναι σίγουρα μέχρι τα μεσάνυχτα ή δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμερα.

Σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας θα υπάρχει μεγάλο ύψος χιονιού μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη χιονόστρωσης εκτιμώνται κυρίως για τα βόρεια τμήματα της Αττικής.  

meteo

Το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού για το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας 24/01 και Τρίτης 25/01/2022, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.       

Για το λεκανοπέδιο Αττικής, η ύφεση θα υπάρξει από το μεσημέρι της Τρίτης (25/1), αν και τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εξασθενούν νωρίτερα.

Το απόλυτο χάος στους δρόμους - Τέσσερις ώρες για ένα χιλιόμετρο!

κακοκαιρία Ελπίδα

χιόνια Αττική

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στα νότια της χώρας και τις επόμενες ώρες

Τα χιόνια θα συνεχιστούν στα νότια όπου σήμερα είχαμε πολλές καταιγίδες χιονιού που πρακτικά τα σύννεφα αυτά ήταν σε μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να ρίχνουν πολύ χιόνι στην επιφάνεια του εδάφους, ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Τα χιόνια θα συνεχιστούν μεγαλύτερη ένταση και αύριο στο Αρκαλοχώρι και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ο παγετός αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος γιατί θα πέσει πιο πολύ η θερμοκρασία. 

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, τα φαινόμενα αναμένονται να εξασθενήσουν από την Πέμπτη. Από πλευράς παγετού, θα είναι υπαρκτός σήμερα, αλλά αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος και περισσότερος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top