Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ποιες περιοχές έχει διακοπή ρεύματος

Πού μπορούν να καλέσουν οι πολίτες για προβλήματα ηλεκτροδότησης

Έντονη χιονόπτωση στην Αττική - Κλειστό μέρος της Κατεχάκης / Βίντεο : Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star 24/01

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται αυτή την ώρα σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που σαρώνει τη χώρα, με την Αττική, την Εύβοια και την Κρήτη να αντιμετωπίζουν αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα.

Αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους τα ΚΤΕΛ Αττικής

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα σημειώνονται στις εξής περιοχές:

Αττική

Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.

Εύβοια

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας

Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

Στα νησιά του Αιγαίου και τις Κυκλάδες

Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο).

Βλάβες και στην Κρήτη

  • Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, 'Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.
  • Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.
  • Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στις Περιφέρειες Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου , Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν των συνηθισμένων.

Γραμμή για βλάβες από τη ΔΕΔΔΗΕ

Η ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους πολίτες ότι στην Αττική έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στην Αττική και σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του τακτικού και εργολαβικού προσωπικού. 

Για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων στα νησιά, προληπτικά έχει μεταφερθεί προσωπικό, μηχανικός εξοπλισμός και υλικά στις Σποράδες και τη Σκύρο, καθώς και στο νησιωτικό συγκρότημα της Άνδρου, της Τήνου και της Κέας.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να καλέσουν δωρεάν από κινητό και σταθερό στο 800 400 4000.

Πάνω από 80 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Δεκαοκτώ νεφροπαθείς έχει μεταφέρει η Πυροσβεστική από διάφορα σημεία της Αττικής σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση. Μέχρι πριν λίγη ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 87 κλήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 68 ήταν από την Αττική.

Αττική Οδός: Να κλείσουν όλες οι είσοδοι ζητά η Πυροσβεστική

Οι κλήσεις αφορούν την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι εντός των ακινητοποιημένων οχημάτων τους, νεφροπαθείς που χρειάζεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση, καθώς και τη μεταφορά ηλικιωμένων σε συγγενικά τους πρόσωπα ή στο ίδιο τους το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, με τα συνεργεία που βρίσκονται στις βάσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα. Σχετικά με την Αττική, από το πρωί 50 οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top