Να κλείσει η Αττική Οδός ζητά η Πυροσβεστική - Η ανακοίνωση της εταιρίας

Εγκλωβισμένοι οδηγοί, «έμφραγμα» στους δρόμους, ακυρώσεις πτήσεων

Έντονη χιονόπτωση στην Αττική - Κλειστό μέρος της Κατεχάκης / Βίντεο : Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star 24/01

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» δείχνει «τα δόντια» της, προκαλώντας προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας η Πυροσβεστική ζήτησε να κλείσουν όλες οι είσοδοι των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο στην Αττική Οδό. 

Χιονίζει στην Αθήνα - Xάος στους δρόμους με εγκλωβισμένους οδηγούς

Στο σημείο υπάρχουν ακινητοποιημένα εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία δεν έχουν δυνατότητα εξόδου λόγω του πυκνού χιονιού. Οι οδηγοί αναφέρουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρες, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία για όσους προσπάθησαν να περάσουν από εκεί. 

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Λίγο αργότερα, η Αττική Οδός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει έντονο πρόβλημα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας / Eurokinissi

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16:30 θα υπάρξει ενημέρωση για την κακοκαιρία από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον διευθύνοντα σύμβουλι της ΔΕΔΔΗΕ Α. Μάνο. 

Προβλήματα σε περιοχές και δρόμους της Αττικής

Την ίδια στιγμή, μεγάλες ποσότητες χιονιού έχουν σκεπάσει περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίζονται στην Ηλιούπολη, στον δήμο Παπάγου και στα βόρεια της Αθήνας όπως ο Διόνυσος και το Τατόι, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε τμήματα της Κατεχάκης και της Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. 

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω χιονόπτωσης

Η πυκνή χιονόπτωση δυσκολεύει τις αναχωρήσεις και αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να υπάρξουν πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς, πραγματοποιείται η αποπαγοποίηση των αεροσκαφών και ο εκχιονισμός διαδρόμου στις πίστες, ενώ γενικότερα λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Πυκνό χιόνι κάλυψε τους δρόμους της Αθήνας / Eurokinissi

Σε κάθε περίπτωση, από τις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου συνιστάται οι επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους σε αυτό αρκετό χρόνο πριν από το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης με την αεροπορική τους εταιρεία.

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους λόγω χιονιού

Με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής, όπου η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει συνεχως τους οδηγούς προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Έκλεισε η Κατεχάκη - Προβλήματα στην Εθνική οδό από το χιόνι

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός στα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας / Eurokinissi

Η απαγόρευση ισχύει στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ δεν εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία. Πολλά αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Διακόπηκαν τα δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ

Η κακοκαιρία «Ελπίς» διεκοψε τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Διακοπή δρομολογίων σε Μετρό και Τραμ έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναστέλλονται σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του προαστικού στο τμήμα Κορωπί -Κάντζα, λόγω της κακοκαιρίας.

Έρχεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν τις επόμενες ώρες με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στα «λευκά» η Ακρόπολη / Eurokinissi

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top