Κορωνοϊός: Πρόταση στο Μαξίμου για lockdown από 3 Ιανουαρίου

Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης

Ο κ. Σαρηγιάννης πριν από λίγες μέρες δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός lockdown λόγω της Όμικρον

Αναπόφευκτο θα είναι το καθολικό lockdown σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννη, λόγω της ταχείας διάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ-3 αποκάλυψε ότι η σχετική έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό θα είναι έτοιμη το αργότερο έως την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, πιθανόν όμως να την στείλει ο ίδιος αύριο, Πέμπτη. 

Ο καθηγητής εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. 

Νέο τεστ PCR ανιχνεύει την παραλλαγή Όμικρον

Αν τελικά υπάρξει lockdown από τις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει έναν μήνα κι αν φτάσουμε στις 16 του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι τα κρούσματα θα είναι πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο. 

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής.

Κορωνοϊός: Έρχεται δραματική αύξηση κρουσμάτων – Τι δείχνουν τα λύματα

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Όσον αφορά στα σχολεία, είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, ενώ αποκάλυψε πως σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει οι δοκιμές για τηλεκπαίδευση. 

Όμικρον: Η Ευρώπη θωρακίζεται με νέα μέτρα έναντι της μετάλλαξης

Χαρακτήρισε τέλος εγκληματικό να γίνουν δια ζώσης οι εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου στα πανεπιστήμια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top