Έμβολιασμός: Σήμερα οι αποφάσεις για τρίτη δόση στους 4 μήνες

Τα δύο σενάρια για την επέκταση της υποχρεωτικότητας

Συνεδριάζει η επιτροπή για την επίσπευση της τρίτης δόσης - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 3/12

Η πανδημία καλπάζει σε όλον τον πλανήτη και υπό την απειλή της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», η κυβέρνηση αναζητά κοινό βηματισμό με την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Πλέον η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει τεθεί στο τραπέζι, με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανοίγει το θέμα πριν από δύο μέρες. Το ζήτημα μάλιστα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής μηδέν στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Star

Οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι πυρετώδεις, ώστε η Ευρώπη να καταλήξει σε μια κοινή στρατηγική, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης μεταξύ των κρατών. 

Μετάλλαξη Όμικρον: «Ήπια ή ασυμπτωματικά» τα 79 κρούσματα στην Ευρώπη

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό μέσα τον Φεβρουάριο, όμως αρκετά κράτη μέλη διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το μέτρο. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Η στάση της Ελλάδας

Η ελληνική κυβέρνηση από την άλλη, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για «λεπτή ισορροπία» και εκτίμησε ότι η «επέκταση του μέτρου για τους άνω των 60 ετών είναι αρκετή να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν».

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και κυρίως από το πώς θα διαμορφωθούν οι σκληροί δείκτες, δηλαδή οι θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. 

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Ηθική μου υποχρέωση να πείσω όλους τους άνω των 60

Η πρώτη, η οποία είναι και η επικρατέστερη, είναι να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με κόσμο. 

Η δεύτερη είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους είναι από 50 ετών και πάνω. 

Εμβόλιο: Τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες

Την ίδια ώρα σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ώστε να δώσει το πράσινο φως για την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου, ώστε να γίνεται στους τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη. 

Έρχεται απόφαση για τρίτη δόση του εμβολίου στους 4 μήνες  

Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση προς εξέταση στην Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι η ανοσία φθίνει προοδευτικά και στους έξι μήνες ήδη ο πολίτης είναι «ευάλωτος» στον κορωνοϊό.

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο περιορισμός της ισχύος του Πιστοποιητικού Νόσησης στους πέντε μήνες, από έξι που ισχύει σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top