Έρχεται απόφαση για τρίτη δόση του εμβολίου στους 4 μήνες  

Φέρνει αλλαγές και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού η απόφαση   

Στο τραπέζι είναι η ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των ενηλίκων, με δεδομένη πλέον την επίσπευση της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Γιώργος  Ευγενίδης, ο οποίος εξήγησε και γιατί η κυβέρνηση άφησε ανοιχτή την επέκταση της υποχρεωτικότητας.  H απόφαση μάλιστα για την τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες, αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο ή μεθαύριο, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.  

Νέα μέτρα: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών

«Η απόφαση να έρθει πιο μπροστά η τρίτη δόση του εμβολίου για όλους, στους τέσσερις μήνες αντί για τους έξι, είναι ειλημμένη. Και αυτό μπορεί να το ακούσουμε ακόμα και αύριο ή το πολύ στις αρχές της άλλης εβδομάδας» ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star. 

Μητσοτάκης: Ζήτησα να γίνεται στους τέσσερις μήνες η τρίτη δόση εμβολίου

Οι αλλαγές που φέρνει η επίσπευση της γ’ δόσης στα πιστοποιητικά εμβολιασμών  

H απόφαση της Επιτροπής μετά από εισήγηση της κυβέρνησης, θα φέρει, βεβαίως, και μια αλλαγή στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Πρακτικά, όπως έγινε με τους πολίτες άνω των 60 ετών  οι οποίοι από τις 13/12 δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό τους, αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, αντίστοιχη αναπροσαρμογή θα γίνει και για τους πολίτες από 18-59 ετών. Δηλαδή δε θα λήγει μεν το πιστοποιητικό τους στους τέσσερις μήνες, αλλά δε θα ισχύει και επ' αόριστον. Θα γίνει σχετική συζήτηση και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.  στις 16 Δεκεμβρίου και λογικά με τον ερχομό του νέου έτους το ζήτημα θα έχει διευκρινιστεί.   

Η τρίτη δόση εμβολίου αυξάνει κατακόρυφα τα αντισώματα

Γιατί άνοιξε «παράθυρο» επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σήμερα πάντως η κυβέρνηση άφησε ανοιχτή την προοπτική περαιτέρω υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Οριστική απόφαση δεν υπάρχει και μιλάμε σε αυτή τη φάση για Plan B, αλλά, αν γίνει κάτι, θα είναι η ηλικιακή επέκταση και όχι ανά κλάδους. Και αυτό το ζήτημα θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. σε δύο εβδομάδες, με δεδομένη την κατεύθυνση της Ευρώπης προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top