Μητσοτάκης για εμβόλιο: Ηθική μου υποχρέωση να πείσω όλους τους άνω των 60

Κλούγκε: Έχετε πολύ οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού

«Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να πείσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την ανάγκη να εμβολιαστούν».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης, στους τέσσερις αντί των έξι μηνών μετά τη λήψη της δεύτερης, λέγοντας ότι «ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να το εξετάσει».

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, οι ρυθμοί εμβολιασμού, οι πολιτικές υγείας και η δραστηριότητα του νέου Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Πλεύρης: Διαφορετική η δοσολογία στα εμβόλια για τα παιδιά από 5 - 11 ετών

Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και χαρακτήρισε τον Θάνο Πλεύρη «αφοσιωμένο μεταρρυθμιστή», εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ικανότητά του να συνεισφέρει και πέρα από την πανδημία και να την αξιοποιήσει μάλιστα ως μια αφορμή για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εστιάζοντας πάντα στο θέμα της ποιότητας της περίθαλψης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο κ. Κλούγκε εξήρε το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης λέγοντας ότι «έχετε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, πολύ σωστά διαρθρωμένο».

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις, και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για έναν από τους πέντε βασικούς σταθεροποιητές, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων, αλλά και για την προστασία της οικονομίας, κάτι που πραγματικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη».

«Αν αντιλήφθηκα σωστά από αυτό που μου είπε ο υπουργός, ο κ. Πλεύρης, πήγαν από 2.000 σε 20.000. Άρα τα μέτρα αποδίδουν. Και, ασφαλώς, εντός του νομικού και κοινωνικού πλαισίου, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», είπε ο κ. Κλούγκε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα θα είναι η πρωτοπόρος για τον ΠΟΥ, όχι μόνο με εμπλοκή του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα και εξήρε τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα λέγοντας πως «η πανδημία έδειξε ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι πολύ σημαντική».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top