Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής μηδέν στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Star

«Τα rapid test με έδειχναν αρνητικό. Δεν έχω συμπτώματα»

Θέμα χρόνου ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς να εντοπιστεί το στέλεχος Όμικρον και στην Ελλάδα. Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης του ιού επιβεβαιώθηκε στα Χανιά. 

Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Ο Κώστας που μένει μόνιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ ήρθε να δει τους γονείς του. Μετά από αρκετά αρνητικά τεστ, το μοριακό έδειξε ότι νοσεί. Ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στη Ράνια Τραγόμαλλου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε ότι δεν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα. Είναι σε καραντίνα, όπως και η οικογένεια του που μέχρι στιγμής, είναι αρνητικοί στον ιό.

«Με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου. Το Σάββατο το βράδυ όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος» περιέγραψε στο Star o ασθενής μηδέν της Όμικρον και σχολίασε γελώντας ότι «κάποιοι προσπαθούν χρονιά να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1».

Ο ασθενής μηδέν του στελέχους Όμικρον για την Ελλάδα, ταξίδεψε από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου μένει μόνιμα, για τα Χανιά μέσω Άμπου Ντάμπι και Αθήνας στις 26 Νοεμβρίου. Το μοριακό τεστ που έκανε πριν από την αναχώρηση του, τα rapid τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και εκείνα που έκανε όταν έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, βγήκαν αρνητικά.  

Τα rapid test με έδειχναν αρνητικό. Δεν έχω συμπτώματα 

Όπως περιέγραψε στο Star ο 40χρονος Κώστας, την περασμένη Δευτέρα ήθελε να κάνει κάποιες δουλειές στα Χανιά. Πήγε σε ένα φαρμακείο, του έκαναν rapid και βγήκε θετικό. Ζήτησε να του κάνουν ακόμη ένα, με δείγμα από το σάλιο, το οποίο και βγήκε αρνητικό. «Προβληματίστηκε ο φαρμακοποιός και μου είπε να κάνω μοριακό. Δευτέρα και Τρίτη  είχαν απεργία οι μικροβιολόγοι. Πήρα τηλέφωνο σε ιδιωτική κλινική κι έτσι έγινε. Τους ενημέρωσα όταν μου πήραν δείγμα ότι έρχομαι από νότια Αφρική. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα με ενημέρωσαν ότι είναι θετικό το δείγμα» πρόσθεσε.

Aπό τα ΜΜΕ έμαθε ότι είναι το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

«Δε με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα. Με πήραν το μεσημέρι από την Αθήνα και μου επιβεβαίωσαν ότι είμαι θετικός στην Όμικρον. Τι να κάνω; Θα φάω τις μισές μου μέρες εδώ αναγκαστικά. Έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να γυρίσω πίσω» κατέληξε. 

Ανησυχία στο Κολυμπάρι Χανίων

Ο 40χρονος άνδρας είναι σε καραντίνα στο σπίτι του στο Κολυμπάρι Χανίων. Σε καραντίνα είναι και όλα τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, όλα αρνητικά στον κορωνοϊό. Η ανίχνευση του κρούσματος μηδέν στην περιοχή έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι, όπως λένε, δε γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη Όμικρον. 

Το ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο του Star από τα Χανιά για το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

Το ρεπορτάζ της Γωγώς Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο του Star από τα Χανιά για το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Γωγώ Αποστολάκη στο κεντρικό δελτίο του Star από τον δήμαρχο Χανίων κ.Μαλανδράκη, η ιχνηλάτηση έχει σταματήσει στο οικογενειακό περιβάλλον του 40χρονου. Έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του από το πρωί της Δευτέρας, όταν δηλαδή βρέθηκε θετικός. Αυτό σημαίνει ότι από την Παρασκευή μέχρι τότε κυκλοφορούσε ελεύθερα και είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης όσων ξέρουν ότι ήλθαν σε επαφή μαζί του να ελεγχθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top