Επίθεση με βιτριόλι: «Αν αλλάξει η κατηγορία η ποινή θα είναι μικρότερη»

Ποιοι μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη

Ποια προβλέπεται να είναι η ποινή της κατηγορούμενης σε περίπτωση που αλλάξει το κατηγορητήριο - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ώρα της κρίσης για την κατηγορούμενη της επίθεσης με το βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου έφτασε. Δεκαέξι μήνες μετά, η 36χρονη καθ΄ομολογίαν δράστης της επίθεσης βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Επίθεση με βιτριόλι: Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα συμπεριφερόταν η Έφη

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα και πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου απρόσκοπτα να ξεκινήσει η διαδικασία. Η Ιωάννα ύψωσε το ανάστημά της και με μεγαλείο ψυχής παρευρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια, φορώντας την λευκή προστατευτικά μάσκα της, έτοιμη να αντικρίσει κατάματα τη γυναίκα που της έκανε τόσο μεγάλο κακό. Όμως εκείνη δεν εμφανίστηκε.

Επίθεση βιτριόλι: Η Ιωάννα έδινε κουράγιο στην οικογένειά της

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μαζί με τους δικηγόρους της έξω από τα δικαστήρια - NDP 

επίθεση βιτριόλι - δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: «Αν αλλάξει η κατηγορία η ποινή της κατηγορούμενης θα είναι μικρότερη»

Η 36χρονη κατηγορούμενη που έχει ομολογήσει την επίθεση ζητά να μετατραπεί το κατηγορητήριο από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

επίθεση βιτριόλι  - κατηγορούμενη

Η 36χρονη κατηγορούμενη στον ανακριτή τον περασμένο Μάιο - Eurokinissi

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εξήγησε ποιες ποινές προβλέπονται. Όπως είπε, η ποινή που προβλέπεται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι 5 χρόνια κάθειρξη έως 15 χρόνια κάθειρξη. Εάν όμως αλλάξει κατηγορία και γίνει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη το πλαίσιο ποινής είναι από 5 χρόνια έως 10 χρόνια κάθειρξη κι αν αναγνωριστεί και ελαφρυντικό στην κατηγορούμενο πλέον μιλάμε για έναν χρόνο φυλάκιση έως 6 χρόνια κάθειρξη ανώτερη ποινή.

επίθεση βιτριόλι - δικαστηριο

Συντετριμμένη η μητέρα της Ιωάννας στη δίκη - NDP

Επίθεση με βιτριόλι: Μάρτυρες θα καταθέσουν ότι η 36χρονη παρακολουθούσε το σπίτι της Ιωάννας μήνες πριν την επίθεση

Η Ιωάννα έχει δηλώσει ήδη στο περιβάλλον της την πρόθεσή της να παραστεί σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέχρι και την απόφαση. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από την υγεία της. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Έφη παρακολουθούσε την Ιωάννα για μήνες»

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η πολιτική αγωγή έχει προτείνει 35 μάρτυρες, ενώ η πλευρά της κατηγορουμένης δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τον κατάλογο των μαρτύρων. Μάρτυρες θα καταθέσουν ότι έβλεπαν την κατηγορουμένη να παρακολουθεί το σπίτι της Ιωάννας μήνες πριν την επίθεση.

Επίθεση με βιτριόλι: Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα συμπεριφερόταν η Έφη

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα θέλει να βρεθεί σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου - Eurokinissi

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν τρία σκοτεινά σημεία στην υπόθεση και αυτά θα φωτίσει το δικαστήριο:

  1. Oι συνεργοί - Η πολιτική αγωγή και η Ιωάννα επιμένουν από την πρώτη στιγμή της επίθεσης ότι δεν μπορεί να έδρασε μόνη της η 36χρονη 
  2. Από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι 
  3. Το κίνητρο, για το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα από την πλευρά της κατηγορουμένης απάντηση. 

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου για τη δίκη της επίθεσης με το βιτριόλι - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Επίθεση με βιτριόλι: «Η κατηγορούμενη απέδειξε πόσο ψυχρή είναι»

Η 36χρονη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Σε γραπτή δήλωσή της ενημέρωσε ότι θα εμφανιστεί σε μετέπειτα στάδιο της δίκης. Συγκεκριμένα, στην εκφώνηση του ονόματός της, ο συνήγορος υπεράσπιστης Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι απούσα.

Τότε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

Η δίκη διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ εξερχόμενη η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε για τη δράστρια: «Απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι, ήθελε να με σκοτώσει».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top