Επίθεση βιτριόλι: Απούσα η κατηγορούμενη - Η δήλωσή της μέσα από τη φυλακή

Η Έφη ζητά να αλλάξει η κατηγορία σε βάρος της

Μπορεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου με αξιοθαύμαστη δύναμη και θάρρος να εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι και τη σημάδεψε για μια ζωή, ωστόσο η Έφη δε θέλησε να παρευρεθεί στη δίκη. 

Επίθεση με βιτριόλι: Στα δικαστήρια η Ιωάννα, φορώντας προστατευτική μάσκα

Η 36χρονη ήταν απούσα από τη δικαστική αίθουσα, επικαλούμενη κώλυμα, ενώ ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναγνώστηκε γραπτή της δήλωση. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου την ώρα που έφτασε στο δικαστήριο - Intimenews

«Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας», ανέφερε η λιτή δήλωση της κατηγορούμενης, η οποία προκάλεσε την απογοήτευση της Ιωάννας. 

Επίθεση με βιτριόλι: Τα αισχρά μηνύματα που δέχεται η Ιωάννα στο Instagram

Επίθεση με βιτριόλι: Ζητούν την αλλαγή της κατηγορίας

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος εξήγησε πως η 36χρονη Έφη ομολογεί την πράξη της, αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.  

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: «Τη συγγνώμη θα την πει στην απολογία της»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γνωστός δικηγόρος είπε ότι συμπαραστέκεται στο θύμα, ωστόσο καλείται να υπερασπιστεί την εντολέα του. 

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί. Εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Στην πορεία της υπόθεσης θα εμφανιστεί και θα δώσει εξηγήσεις. Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να την μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα. Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα και να της εκφράσω τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα. Είναι ομολογημένη η πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Μου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτά που της είπα και διαχωρίζει το ανθρώπινο από τον ρόλο μου ως υπερασπιστή. Θαυμασμός για το ψυχικό σθένος, αλλά δεν θα περιορίσω. Θα την πει η ίδια στην απολογία της τη συγγνώμη».

Λίγο νωρίτερα, την ώρα που η Ιωάννα έμπαινε στο δικαστικό μέγαρο, συνοδεία των δικηγόρων της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου προσέγγισε την Ιωάννα για να της μιλήσει. 

επίθεση βιτριόλι

Η Ιωάννα περίμενε πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δράστιδα της επίθεσης, αλλά εκείνη δεν βρέθηκε στο δικαστήριο - NDP

Επίθεση βιτριόλι: «Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη μέρα της επίθεσης»

Της εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι της συνέβη και της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς, όπως είπε, θα κάνει μόνο τη δουλειά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top