Επίθεση με βιτριόλι: Στα δικαστήρια η Ιωάννα, φορώντας προστατευτική μάσκα

Η συνομιλία που είχε με τον δικηγόρο της κατηγορούμενης

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Λίγο πριν τις 09:00 η κοπέλα έφτασε στα δικαστήρια για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή.

Ιωάννα δικαστήριο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου φτάνοντας στο δικαστήριο - Intimenews

Η Ιωάννα φορούσε την πλαστική προστατευτική μάσκα που πρέπει να φορά για να συγκρατούνται τα μοσχεύματα που έχει δεχθεί στο πρόσωπό της, καπέλο και ειδικά γάντια στα χέρια, αφού δεν πρέπει να την βλέπει καθόλου ο ήλιος. Συνοδεία των δικηγόρων της μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να ξεκινήσει η δίκη. 

«Μπράβο Ιωάννα», φώναζαν όσοι έτυχε να βρεθούν σήμερα στην είσοδο του δικαστηρίου, ενώ τη χειροκροτούσαν καθώς κατευθυνόταν προς την αίθουσα που θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα περίμενε ότι σήμερα θα μπορούσε να αντικρίσει στα μάτια τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, αλλά αυτό δε θα γίνει, αφού η κατηγορούμενη δε θα παραστεί στο δικαστήριο - Eurokinissi

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό η κατηγορούμενη δε θα βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, καθώς δήλωσε κώλυμα και θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο της, Σ. Κεχαγιόγλου. Ο ίδιος μάλιστα προσέγγισε την Ιωάννα για να της μιλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας του να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου - NDP

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έχει αριθμό πινακίου 1. Τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι θα κληρωθούν σήμερα από το δικαστήριο και θα ρίξουν φως σε ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. 

Δηλώσεις του δικηγόρου της Ιωάννας, Α. Λύτρα πριν την έναρξη της δίκης

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Α. Λύτρας, έξω από τη δικαστική αίθουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η Ιωάννα είναι έτοιμη για σήμερα, παρ' ότι σωματικά και ψυχολογικά θα το δείτε κι εσείς της είναι δύσκολο».

Επίθεση με βιτριόλι: Τα αισχρά μηνύματα που δέχεται η Ιωάννα στο Instagram

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται μακρά, καθώς μόνο οι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι 35, ενώ αναμένεται οι δικηγόροι και των δύο πλευρών να ζητήσουν την εξέταση επιπλέον μαρτύρων για να στηρίξουν τις θέσεις τους. 

Ιωάννας

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πριν από την επίθεση με το βιτριόλι

Πάντως η δίκη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 11 Ιανουαρίου 2022, οπότε και συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης, διαφορετικά θα αφεθεί ελεύθερη. 

Ιωάννα βιτριόλι μάσκα

Η Ιωάννα εμφανίστηκε στο δικαστήριο με την ειδική προστατευτική μάσκα που πρέπει να φορά στο πρόσωπό της μετά την επίθεση - Eurokinissi

Βιτριόλι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μέρα της επίθεσης στην Ιωάννα

Η 36χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στόχος της υπεράσπισης είναι να καταδειχθεί, όπως υποστήριξε και η ίδια στην απολογία της, ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα, ώστε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος της σε αυτή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που έχει μικρότερη ποινή. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου δκαστήριο

Η Ιωάννα ζητά την παραδειγματική τιμωρία της κατηγορούμενης - Intimenews

Πάντως τα μέχρι σήμερα πορίσματα της δικαιοσύνης αποδίδουν στην κατηγορούμενη ανθρωποκτόνο δόλο. Επίσης το δικαστικό συμβούλιο έχει δεχθεί ότι η κατηγορούμενη έδρασε μόνη της.

Επίθεση με βιτριόλι: Το χρονικό της φρίκης

Ήταν 20 Μαΐου 2020, 09:30 το πρωί όταν η Ιωάννα κατευθυνόταν στο γραφείο, όπου εργαζόταν. Ξαφνικά στον ισόγειο χώρο της πολυκατοικίας, έξω από το ασανσέρ εμφανίστηκε μια γυναίκα που πέταξε πάνω της το καυστικό υγρό. 

βιτριόλι

Φωτογραφίες μετά το πρώτο χειρουργείο της Ιωάννας

Νέες αποκαλύψεις του Star για την υπόθεση με το βιτριόλι

«…Είδα ξαφνικά μπροστά μου μία γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή έφυγε μετά τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά μετά άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στη φαρμακοποιό ότι κάποιος πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο μου…», είχε καταθέσει η Ιωάννα στου αστυνομικούς από το δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν. 
Η φαρμακοποιός και η κόρη της, της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, γεγονός που αποδείχθηκε κρίσιμο στο να σωθεί η ζωή της Ιωάννας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Επίθεση με βιτριόλι: Φωτογραφίες ντοκουμέντο μία μέρα πριν την επίθεση

Σύμφωνα με την ανάλυση του τμήματος Χημικών και Φυσικών εξετάσεων της ΔΕΕ, το υγρό με το οποίο επιτέθηκε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα περιείχε «πυκνά διαλύματα θειικού οξέος», που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές εκθέσεις, ακόμα και στον θάνατο. 

Βιτριόλι: Τα βίντεο οδήγησαν στην 36χρονη

Καταλυτικό ρόλο στην εξιχνίαση της επίθεσης έπαιξε το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος ασφαλείας Καλλιθέας από την περιοχή της επίθεσης. 

Ιωάννα Παλιοσπύρου και Απόστολος Λύτρας

Η Ιωάννα συνοδευόταν από τους δικηγόρους της - Eurokinissi

Από αυτό εντόπισαν το ταξί με το οποίο διέφυγε η δράστις και την οδηγό, την οποία εξέτασαν κι έτσι έφτασαν τα τρία τηλεφωνήματα που έγιναν στην εταιρεία ραδιοταξί από την 36χρονη το πρωί της επίθεσης και το προηγούμενο που τελικά δεν προχώρησε στα σχέδιά της. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα προσπαθήσει να αλλάξει την κατηγορία στη δίκη»

Στα τηλεφωνήματα αυτά, η κατηγορούμενη ζήτησε να την παραλάβει ένα ταξί από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθεά με προορισμό την περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Μετς. Ζήτησε επίσης να την περιμένει το ταξί για 20 λεπτά ώστε να τη μεταφέρει σε άλλη συνέντευξη για εύρεση εργασίας. 

Το μοιραίο λάθος της 36χρονης ήταν ότι από την ίδια τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε στην εταιρεία ραδιοταξί, είχε επικοινωνήσει και με υπήκοο Μπαγκλαντές για να κανονίσει κάποια τεχνική εργασία στο σπίτι της. Στο ίδιο πρόσωπο είχε κάνει κλήση και από το κινητό της τηλέφωνο. 

Επίθεση με βιτριόλι: Νέοι διάλογοι της κατηγορούμενης με τις χαρτορίχτρες

Από αυτό το κινητό της συσκευής του αλλοδαπού εργάτη, που καταγράφηκε με SMS το κινητό της δράστιδος, η ΕΛ.ΑΣ προσδιόρισε το όνομα της 36χρονης και ακολούθως τον τρόπο εμπλοκής της -σύμφωνα με τις αρχές- στην επίθεση στη Καλλιθέα.

Βιτριόλι Ιωάννα: «Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια, όπως τη μέρα της επίθεσης»

Η Ιωάννα θα βρεθεί σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή. 

«Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι ότι δε θα μπορέσω να το διαχειριστώ. Όμως θέλω να είμαι εκεί χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμου να μου δώσει το κουράγιο για να το κάνω», δήλωσε η ίδια.

Επίθεση βιτριόλι: «Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη μέρα της επίθεσης»

Ζήτησε επίσης από τη δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη και πρόσθεσε: «θέλω να με κοιτάξει στα μάτια, όπως τη μέρα της επίθεσης».

Επίθεση με βιτριόλι: «Ήθελε να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας»

Η 36χρονη από την άλλη, απολογήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, δέκα μήνες σχεδόν μετά την προφυλάκισή της, αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα. 

Επίθεση με βιτριόλι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες που ανήρτησε η Ιωάννα

Στην απολογία της υποστήριξε ακόμα πως θεώρησε υπεύθυνη την Ιωάννα, την οποία γνώριζε από την Αμφιλοχία απ’ όπου κατάγονται και οι δύο, υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα και απέκτησε μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Λόγω αυτού, όπως ισχυρίζεται η 36χρονη, προχώρησε στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας.

Ρεπορτάζ: Άκης Συμεωνίδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top