Επίθεση με βιτριόλι: «Θα προσπαθήσει να αλλάξει την κατηγορία στη δίκη»

Λύτρας στο star.gr: «Οι έρευνες συνεχίζονται. Πιστεύουμε υπήρχε συνεργός»

Όλα όσα είπε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη στις 15 Σεπτεμβρίου, της δίκης για την υπόθεση με το βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Η Ιωάννα περιμένει αυτό το δικαστήριο. Περιμένει να πάρει κάποιες απαντήσεις, για ποιο ακριβώς λόγο βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση», αποκάλυψε μιλώντας στο star.gr o δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Η Ιωάννα πριν από την επίθεση με το βιτριόλι

 Η Ιωάννα πριν από την επίθεση με το βιτριόλι - Instagram

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην κατηγορούμενη, ο κ. Λύτρας εκτίμησε ότι μπορεί να μην παραστεί στο δικαστήριο. 

«Πολύ φοβάμαι μήπως δεν εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, όπως κράτησε αυτή τη στάση της στο να μη θελήσει να απολογηθεί, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει δώσει καμία απολογία», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το κίνητρο πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη θεωρούσε κίνδυνο για κάποια υποτιθέμενη σχέση της, την Ιωάννα.

Η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, καθώς οδηγείται στον ανακριτή

Η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, καθώς οδηγείται στον ανακριτή (φωτ. αρχείου eurokinissi)

«Οι έρευνες συνεχίζονται. Πιστεύουμε ότι υπήρχε συνεργός»

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λύτρας, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ αναζητείται ο άνθρωπος που μπορεί να βοήθησε την 36χρονη κατηγορούμενη να υλοποιήσει το σχέδιό της. 

«Πιστεύουμε ότι υπήρχε συνεργός. Υπήρχε κάποια βοήθεια που της δόθηκε και στο πλαίσιο της παρακολούθησης που έκανε προς την Ιωάννα, αλλά και στο από πού προμηθεύτηκε το συγκεκριμένο καυστικό υγρό. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο κληθούν και κάποιοι μάρτυρες οι οποίοι σε αυτό το θέμα θα μπορέσουν να συνεισφέρουν κάποια πράγματα», είπε.

Επίθεση με βιτριόλι: Νέοι διάλογοι της κατηγορούμενης με τις χαρτορίχτρες

«Πρόθεση της κατηγορουμένης ήταν η αφαίρεση της ζωής της Ιωάννας»

Σχολιάζοντας τις δύο φωτογραφίες που ανήρτησε η Ιωάννα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, οι οποίες συγκλόνισαν τους πάντες, ο κ. Λύτρας σημείωσε:

«Νομίζω ότι δεν έχει κανένας αμφιβολία για την πρόθεση της κατηγορουμένης, η οποία δεν ήταν άλλη από το να της αφαιρέσει τη ζωή.

Μάλιστα μετά το συγκεκριμένο έγκλημα, έψαχνε στο διαδίκτυο τρόπους για να μπορέσει να ξαναβρεί την Ιωάννα στο νοσοκομείο που ήταν, για να συνεχίσει το έργο της. Υπάρχουν δηλαδή αναζητήσεις για το πώς μπορεί να προμηθευτεί δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται και άλλες τέτοιες μεθόδους».

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια η Ιωάννα, από το πρώτο χειρουργείο της μετά την επίθεση με βιτριόλι - Instagram

Επίθεση με βιτριόλι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες που ανήρτησε η Ιωάννα

«Η κατηγορούμενη θα προσπαθήσει να αλλάξει την κατηγορία στο δικαστήριο»

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, στόχος της κατηγορούμενης στη δίκη που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, είναι να αλλάξει την κατηγορία που αντιμετωπίζει, από "απόπειρα ανθρωποκτονίας" σε "βαριά σκοπούμενη βλάβη".

«Θεωρώ ότι, όπως μέχρι τώρα οι εισαγγελείς που έχουν ασκήσει τη συγκεκριμένη δίωξη, αλλά και το συμβούλιο που είχε την ίδια απόφαση, δεν θα το πετύχει αυτό και το αδίκημα και η ποινή της θα είναι για "απόπειρα ανθρωποκτονίας". Ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει 5 έως 15 χρόνια. Βέβαια, στην πραγματικότητα η έκτιση της ποινής είναι περίπου στο ένα τρίτο», είπε.

Επίθεση με βιτριόλι: «Το ένα αφτί της Ιωάννας έχει εξαφανιστεί»

«Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ιωάννα»

Αναφερόμενος στην ψυχολογία της Ιωάννας, όσο πλησιάζει η ημερομηνία της έναρξης της δίκης, ο δικηγόρος της σημείωσε ότι δε θα μπορούσε να είναι καλή. 

«Μόνο και μόνο που όλο το καλοκαίρι αυτό το κορίτσι αναγκάστηκε να είναι μέσα στο σπίτι της επειδή δεν μπορούσε να εκτεθεί στο φως του ήλιου... αντιλαμβάνεστε ότι σε καμία περίπτωση η ψυχολογία της δε θα μπορούσε να είναι καλή. Βέβαια είναι δυνατός άνθρωπος, αισιόδοξος και επιθυμεί να είναι στο δικαστήριο», είπε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Προσπαθώ να αποδεχθώ την εικόνα μου»

«Δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο. Φοράει μία προστατευτική μάσκα»

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, μέχρι στιγμής η Ιωάννα έχει υποβληθεί σε 8 χειρουργεία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις για την βελτίωση της υγείας της, πριν περάσει στη συνέχεια στο αισθητικό κομμάτι. 

«Το καλοκαίρι είχε πάει για κάποιες εξειδικευμένες θεραπείες στη Γαλλία. Θα ακολουθήσουν και για το αισθητικό κομμάτι αρκετές επεμβάσεις. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 8 χειρουργεία και θα κάνει αρκετά ακόμα, καθώς ακόμη δεν έχει μπει ακόμα στο αισθητικό κομμάτι. Ακόμα μιλάμε για θέματα πραγματικά υγείας. Δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο, μάλιστα φοράει και μία προστατευτική μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top