Πανελλήνιες 2021: Όλες οι αλλαγές – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Τι προβλέπεται για όσους νοσήσουν με Covid

Πανελλήνιες Εξετάσεις
Ρεπορτάζ της Χριστίνας Καλοκύρη για το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (14/5)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει ξεκινήσει.

Οι υποψήφιοι των γενιλών Λυκείων θα εξεταστούν το διάστημα από 14 έως 22 Ιουνίου και των Επαγγελματικών από 15 μέχρι 28 Ιουνίου.

Οι φετινοί υποψήφιοι όλων των κατηγοριών είναι πάνω από 100.000, με τις αλλαγές φέτος – λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας – είναι αρκετές.

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες που πρέπει να γίνουν τα self tests

Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η μείωση της εξεταστέας ύλης, η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, καθώς και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS.

Παράλληλα, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Δείτε το γράφημα με όλες τις αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις:

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Το γράφημα με τις αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021 / Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τι προβλέπεται για όσους νοσήσουν με Covid

Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος νοσήσει με κορωνοϊό, προβλέπεται ότι προβλέπεται γενικά εάν ασθενήσει κάποιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα μάθουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Δηλαδή, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Τι προβλέπεται για τα self test

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top