Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες που πρέπει να γίνουν τα self tests

Τι γίνεται αν το test βγει θετικό;

Με SMS θα ενημερωθούν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών για τους βαθμούς τους / Ρεπορτάζ από το μεσημεριακό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε δέκα μέρες ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2021. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου από όλη την Ελλάδα θα χρειαστεί να φορούν μάσκα προστασίας, να κάθονται με αποστάσεις, ενώ θα πρέπει αν έχουν υποβληθεί σε self- test ανίχνευσης του κορωνοϊού για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.  

Στις 14 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου 2021 για τα ΕΠΑΛ.  

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Έως αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου, και σε εργάσιμες ώρες πλην των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα μπορούν να προμηθευτούν τα πρώτα δύο δωρεάν self tests που δικαιούνται. 

Οι μαθητές αλλά και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) προκειμένου να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα.    

Πανελλήνιες 2021: Πότε πρέπει να κάνουν τα self tests οι μαθητές 

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. 

Πανελλήνιες 2021: Επτά οδηγίες για τους υποψήφιους πριν από τις εξετάσεις

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. 

Αντίστοιχα, για τα ΕΠΑΛ το δεύτερο test θα πρέπει να γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021. 

Πανελλήνιες 2021: Τι κάνει ο υποψήφιος αν είναι θετικό το self test  

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. 

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα μάθουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης. 

Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο/-α  βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο/η υποψήφιος/-α μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test). 

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων

Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση  αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top