Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Πώς καθορίζονται οι συντελεστές σύμφωνα με την εγκύκλιο

Ρεπορτάζ της Χριστίνας Καλοκύρη για το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (14/5)

Λίγο πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων στις 14 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε αναλυτικό οδηγό για το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα ισχύσει φέτος.

Πανελλήνιες 2021: Σταματούν νωρίτερα τα μαθήματα για την Γ΄Λυκείου

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα μάθουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Φέτος, για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές, τμήματα ή εισαγωγική λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά:

  1. η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, εάν συντρέχει τέτοια περίπτωση,
  2. η Ε.Β.Ε. ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση
  3. το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος στα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του οικείου Επιστημονικού Πεδίου (Ε.Π). Εάν η εισαγωγή σε ορισμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή περισσότερα ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, το σύνολο των μορίων εξάγεται από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου και το ειδικό μάθημα ή τα ειδικά μαθήματα ή τις πρακτικές δοκιμασίες, κατά περίπτωση.

Πανελλήνιες 2021: Επτά οδηγίες για τους υποψήφιους πριν από τις εξετάσεις

Πανελλήνιες: Πώς καθορίζονται οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Στην ίδια εγκύκλιο αναλύεται και το πώς καθορίζονται οι συντελεστές και πώς γίνεται ο υπολογισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

  • Η Ε.Β.Ε. της σχολής τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του συντελεστή της Ε.Β.Ε. με τον μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα» τονίζεται αρχικά.
  • Η Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του συντελεστή της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών με τον μέσο όρο των βαθμολογικών επιδόσεων στο ειδικό μάθημα ή τα ειδικά μαθήματα ή τις πρακτικές δοκιμασίες.

Τα κοινά στοιχεία υπολογισμού:

α)   της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων 

β)   της Ε.Β.Ε. των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών των σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων:

γα) Οι Ε.Β.Ε. που προκύπτουν σύμφωνα με τις διαδικασίες των περ. α΄ και β΄ στρογγυλοποιούνται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.

γβ) Κατά τον υπολογισμό των Ε.Β.Ε. των περ. α΄ και β΄ δεν λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας και αναλυτικά παραδείγματα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top