AstraZeneca: Πέθανε 44χρονη στη Θεσσαλονίκη 14 ώρες μετά το εμβόλιο

Ανακριβή τα αίτια θανάτου της- Δεν είχε προβλήματα υγείας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, πως οι γυναίκες κάτω των 50 ετών θα πρέπει να προτιμήσουν εμβόλια τεχνολογίας mRNA

Ανησυχία έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες ο θάνατος μιας 44χρονης γυναίκας στη Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης, η οποία εμβολιάστηκε τη Δευτέρα 3 Μαΐου με το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβόλιο: AstraZeneca και Pfizer αποτελεσματικά κατά 87% από την πρώτη δόση

H 44χρονη Μάρθα πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της, ενώ δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας.  

Ο σύζυγός της είπε πως μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας η γυναίκα ήταν μια χαρά, αλλά το βράδυ ανέβασε δέκατα, πήρε ένα χάπι με παρακεταμόλη και έπεσε για ύπνο. Δυστυχώς, γύρω στις 3:30 – 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης η 44χρονη έχασε τη ζωή της και ο σύζυγός της κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο επιβεβαίωσε τον θάνατό της.  

Λινού: «Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA»

Ο άντρας της άτυχης γυναίκας δηλώνει βέβαιος πως ο θάνατος της οφείλεται αποκλειστικά στο εμβόλιο της AstraZeneca. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής που την εξέτασε δήλωσε πως η 44χρονη μάλλον πέρασε ένα μικρό έμφραγμα, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα διερευνηθούν σε εκτενέστερη εξέταση και θα ανακοινωθούν. Η 44χρονη Μάρθα είχε δύο ανήλικα παιδιά. 

Καναδάς: Επιβεβαιώθηκε θάνατος γυναίκας από το εμβόλιο της AstraZeneca 

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς από μια σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. 

AstraZeneca: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Πρόκειται για μια 50χρονη γυναίκα η οποία αποτελούσε τη δεύτερη γυναίκα που παρουσίασε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca ανάμεσα σε 253.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αυτό το εμβόλιο στην Αλμπέρτα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top