Λινού: «Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA»

«Να καταργηθούν τα SMS μετακίνησης»

Εμβόλια mRNA να επιλέξουν, εφόσον έχουν αυτήν τη δυνατότητα, όσες γυναίκες είναι κάτω των 50 ετών, σύστησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. 

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό και τόνισε πως οι άνω των 50 ετών θα πρέπει ασυζητητί να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς να φοβούνται τίποτα. 

Εμβόλια κορωνοϊού: Πόση προστασία παρέχουν και πότε ξεκινά

Αντίθετα, σύστησε στις γυναίκες που είναι κάτων των 50 ετών, αν έχουν τη δυνατότητα επιλογής να μην κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, αλλά να επιλέξουν ένα από τα εμβόλια με mRNA.

Εμβόλιο AstraZeneca για γυναίκες 30 - 39 ετών: Η εναλλακτική λύση

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που θα εμφανιστούν. 

Εμβόλιο: Τι αλλάζει σε μάσκες και ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί

Για τις μάσκες είπε πως πιθανόν να τις βγάλουμε τον Σεπτέμβριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός. 

Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά, ενώ τόνισε πως ήδη στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται. 

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Η κ. Λινού τάχθηκε επίσης υπέρ της κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις, καθώς, όπως είπε δεν λειτούργησαν σωστά και χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει να συνδυαστεί με αξιόπιστα τεστ στους εργαζόμενους. 

Άνοιγμα εστίασης: Κοσμοπλημμύρα για καφέ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

Τέλος δήλωσε σκεπτική για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται προσοχή τόσο από γονείς, όσο και από εκπαιδευτικούς. Πρότεινε μάλιστα οι εκπαιδευτικοί να προτιμήσουν να κάνουν μαθήματα στην αυλή για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις τάξεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top