Άνοιγμα εστίασης: Κοσμοπλημμύρα για καφέ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

Τα μέτρα με τα οποία άνοιξαν και η εικόνα από άλλες πόλεις

Το ρεπορτάζ του μεσημβρινόύ δελτίου ειδήσεων του Star για το άνοιγμα της εστίασης  

Με κοσμοπλημμύρα άνοιξε η εστίαση στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πολλούς πολίτες να αξιοποιούν την ευκαιρία για καφέ από το πρωί σε τραπέζι και με σερβίρισμα, αντί για το take away που ίσχυε σε όσα καταστήματα που παρέμειναν ανοιχτά. 

Άνοιξε η εστίαση: Όλοι οι κανόνες και τα πρόστιμα 

άνοιγμα εστίασης καφέ Αθήνα

Κόσμος σε καφέ στην Αθήνα μετά το άνοιγμα της εστίασης  

Τα γνωστά στέκια σε Κολωνάκι, Μπουρνάζι, Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα  κ.α.  στην πρωτεύουσα όπως επίσης στην πλατεία Αριστοτέλους, παραλιακή, Καλαμαριά κ.α. στη Θεσσαλονίκη κατακλύσθηκαν από κόσμο.         

Ασφαλέστερη εικόνα βέβαια για την επανεκκίνηση της εστίασης θα υπάρξει με το άνοιγμα των εστιατορίων, που όπως και τα καφέ θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 10:45 το βράδυ, από σήμερα και καθημερινά. 

άνοιγμα εστίασης Πλάκα

Εστιατόριο στην Αθήνα περιμένει μετά από καιρό τους πελάτες  

Μοναδική παραφωνία ότι παραμένουν χωρίς μουσική ενώ τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχπουν αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο. Οι  πολίτες πρέπει επίσης να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα με το άνοιγμα της εστίασης

άνοιγμα εστίασης καφέ Δράμα

Για καφέ με το άνοιγμα της εστίασης και στη Δράμα

Παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλες πόλεις, όπως ενδεικτικά:   

ΠΑΤΡΑ  

Με ικανοποίηση, προσδοκίες, αλλά και προβληματισμό, μεταξύ των επαγγελματιών, άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Αχαΐα, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται επί ποδός, για την τήρηση των μέτρων και την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

άνοιγμα καφέ Πάτρα

Άνοιγμα για καφέ και στην Πάτρα (Πηγή Γνώμη Πατρών) 

«Ξεκινάμε με προβλήματα και μεγάλο άγχος, γιατί τα καταστήματά μας ήταν κλειστά για περίπου επτά μήνες και πλέον τα πράγματα είναι δυσκολότερα από το να ανοίγαμε ένα νέο μαγαζί», λέει, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου.

ΧΑΝΙΑ 

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, η σημερινή ημέρα σηματοδότησε την επανεκκίνηση της εστίασης και στην περιοχή των Χανίων.

Από νωρίς το πρωί, κυρίως στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης όπου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, βρέθηκαν πολίτες που με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό απολάμβαναν τον καφέ τους και το πρωινό τους.

Σταδιακά η εικόνα αυτή επεκτάθηκε στα καφέ στην πλατεία Δικαστηρίων καθώς και στα καφέ του δημοτικού κήπου και του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν τις κοντινές παραλίες της πόλης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων Γιάννης Παυλάκης η επανεκκίνηση της εστίασης ουσιαστικά σηματοδοτεί και την επανεκκίνηση για την τοπική οικονομία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top