AstraZeneca: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Νεκρή μια 50χρονη από θρόμβωση στην επαρχία Αλμπέρτα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλον τον κόσμο με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Η επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς από μια σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Πρόκειται για μια 50χρονη γυναίκα που ήταν η δεύτερη αναφερθείσα περίπτωση θρόμβωσης και ο μοναδικός θάνατος που καταγράφηκε μετά την χορήγηση περισσότερων από 253.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην επαρχία της Αλμπέρτα.

Η εταιρία AstraZeneca δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Καναδάς: Το εμβόλιο της J&J σε άτομα άνω των 30 ετών συνιστά η επιτροπή

Μέχρι σήμερα ο Καναδάς έχει αναφέρει τουλάχιστον πέντε κρούσματα θρόμβωσης έπειτα από την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών.

AstraZeneca

Η επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. ap images

Τον περασμένο μήνα η επαρχία του Κεμπέκ ανέφερε τον πρώτο θάνατο στον Καναδά ενός ασθενή μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η σπάνια επιπλοκή, την οποία κάποιες ρυθμιστικές αρχές, περιλαμβανομένης της καναδικής, έχουν χαρακτηρίσει επιστημονικά «Προθρομβωτική Θρομβοπενία Ανοσολογικής Αιτιολογίας» έπειτα από εμβολιασμό, περιλαμβάνει την δημιουργία θρόμβων αίματος που συνοδεύεται από θρομβοπενία (χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων).

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χώρες ανέστειλαν την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca τον Μάρτιο έπειτα από τις πληροφορίες για την εμφάνιση σπάνιων αλλά σοβαρών θρόμβων αίματος. Πολλές από αυτές έχουν εκ νέου ξεκινήσει την χορήγηση του εμβολίου είτε πλήρως ή με περιορισμούς έπειτα από την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών υγείας ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων από την χορήγησή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top