Καναδάς: Το εμβόλιο της J&J σε άτομα άνω των 30 ετών συνιστά η επιτροπή

'Εχει εγκριθεί εδώ και δύο μήνες, αλλά δε χορηγείται λόγω... αμφιβολιών!

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε στον Γιώργο Παπαδάκι ότι οι γυναίκες που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, θα μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA

Να χορηγείται το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό μόνο σε άτομα άνω των 30 ετών, συνιστά η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της καναδικής κυβέρνησης

Εμβόλιο Pfizer - ΗΠΑ: Ανάβει πράσινο φως για τις ηλικίες 12-15 ετών ο FDA

Η ανακοίνωση της CCNI δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Δανία αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της J&J λόγω «πιθανών παρενεργειών», μολονότι έχει λάβει την έγκριση τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Εμβόλιο Johnson & Johnson

Εμβόλια της Johnson & Johnson σε εμβολιαστικό κέντρο της Αμβέρσας στο Βέλγιο /Φωτογραφία AP Images

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα, η CCNI συνιστά να προτείνεται το εμβόλιο της Janssen (σ.σ. από το όνομα μιας θυγατρικής της J&J), όπως και εκείνο της AstraZeneca, σε άτομα άνω των 30 ετών», ανέφερε η Κάρολιν Κουάς, η πρόεδρος της Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Στις κλινικές δοκιμές, το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 67%», πρόσθεσε.

«Όχι» από Δανία και στο εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο της J&J εγκρίθηκε στις 5 Μαρτίου στον Καναδά, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η χορήγησή του. Την Παρασκευή, η διανομή μιας πρώτης παρτίδας 300.000 δόσεων καθυστέρησε με απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω αμφιβολιών για την ποιότητά τους.

Τον Απρίλιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών. Η Γαλλία, από την άλλη, αποφάσισε να το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών, όπως κι εκείνο της AstraZeneca.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top