Καπραβέλος: «Το Πάσχα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων»

«Χάσαμε δεύτερη φορά τον έλεγχο, δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς»

Για μια «μαρτυρική εφημερία» στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο διευθυντής τη Β΄ ΜΕΘ, Ν. Καπραβέλος, προειδοποιώντας πως η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όπως και τον περασμένο Νοέμβριο. 

Πάσχα στο χωριό: «Παίζουμε με τη φωτιά», λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με όσα είπε στο Open, έγιναν 62 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, αριθμός που αυξήθηκε έως την ώρα που ολοκληρώθηκε η εφημερία. 

Κορωνοϊός: 3.089 τα νέα κρούσματα - «Μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων

Οι περισσότεροι από όσους νοσούν αυτή τη στιγμή είναι νεότερης ηλικίας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν κάνει το εμβόλιο και έχουν αποκτήσει μια κάποια προστασία απέναντι στον ιό. 

Σκέψεις για Πάσχα στο χωριό με self tests – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα και τόνισε πως «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγο».

«Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα», είπε και ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα είπε:

«Φρένο» Μητσοτάκη για Πάσχα: Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις

«Δε συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top