Σκέψεις για Πάσχα στο χωριό με self tests – Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Το βασικό σενάριο για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις πιθανότητες να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό

Στο Πάσχα έχει στραμμένο το βλέμμα της η κυβέρνηση, αναμένοντας να διαπιστώσει πόσο θα επηρεάσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, από εδώ και πέρα δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή ως προς την απελευθέρωση άλλων δραστηριοτήτων, εκτός από μερικές διορθωτικές κινήσεις σε κάποιους νομούς. 

Άνοιγμα σχολείων, καταστημάτων, παραλιών, εστίασης: όλες οι ημερομηνίες    

Κι αυτό γιατί οι ειδικοί θέλουν να έχουν ένα διάστημα δύο εβδομάδων, ώστε να δουν τις επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τη μερική χαλάρωση που έχει γίνει έως τώρα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ελπίζουν να έχουν αποσυμπιεστεί τα νοσοκομεία και να έχουν αρχίσει να διαφαίνονται σημάδια ύφεσης της πανδημίας. 

Πάσχα στο χωριό θέλει η κυβέρνηση

Οι πρώτες επιπτώσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων, θα φανούν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τότε, μάλιστα, θα αποφασίσουν και αν θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και από νομό σε νομό, ώστε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό. 

Αυτό είναι κάτι που επιθυμεί και η κυβέρνηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα το προτείνει στους ειδικούς για να το εξετάσουν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής. 

Πέτσας για Πάσχα: Στις προθέσεις της κυβέρνησης οι μετακινήσεις εκτός νομού

Βασική προϋπόθεση για να δοθεί το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους είναι να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού και να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία. 

Τα self tests «όπλο» για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τα αρμόδια υπουργεία ήδη καταρτίζουν σχέδιο, βάσει του οποίου θα μπορέσουν να γίνουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Βασικό εργαλείο και σε αυτό το εγχείρημα θα είναι τα self tests. 

Πάσχα στο χωριό: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι οι πολίτες να επιδεικνύουν το αρνητικό αποτέλεσμα του self test, στο οποίο θα έχουν υποβληθεί, σε περίπτωση ελέγχου στις πύλες εξόδου. 

Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Self tests στο λιανεμπόριο

Η χρήση των self tests θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση χθες στην τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό, έως το τέλος της  εβδομάδας τα self tests θα χρησιμοποιηθούν στο λιανεμπόριο, τις μεταφορές και τους διανομείς φαγητού. 

Πελώνη: Έρχονται self tests για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Προσδοκία είναι τα self tests να συμβάλουν στον περιορισμό της διασποράς, ώστε να επαναλειτουργήσουν ακόμα περισσότερες δραστηριότητες, όσο πλησιάζουμε προς τον Μάιο, οπότε έχει προαναγγελθεί το άνοιγμα του τουρισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top